fbpx

Half september dienstregeling Schiphol weer normaal

ProRail start volgende week met de werkzaamheden aan de zwaar beschadigde bovenleiding van de Schipholspoortunnel. Na vrijdag 24 september kunnen de treinen van en naar Schiphol weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Op 13 juli raakte één spoor in de Schipholtunnel onbruikbaar doordat over een lengte van 3 kilometer de bovenleiding werd beschadigd, inclusief honderden bevestigingen. Deze zijn indertijd speciaal voor de Schipholtunnel gemaakt en moeten voor een aanzienlijk deel opnieuw gefabriceerd en aangebracht worden.

Herstelwerkzaamheden
Vanaf volgende week kan het herstel starten. Volgens ProRail zullen de werkzaamheden dag en nacht doorgaan. Het treinverkeer kan hiervan overdag enige hinder ondervinden. Sommige treinen rijden tijdens de werkzaamheden langzamer in de spoortunnel zodat baanwerkers het werk veilig kunnen uitvoeren. Reizigers naar Schiphol kunnen hierdoor lichte vertraging oplopen.

Aangepaste dienstregeling
Om de reizigershinder te bepereken, pasten de Nederlandse Spoorwegen en ProRail eerder al de dienstregeling aan. Sinds 26 juli geldt er rond Schiphol een aangepaste dienstregeling. Vanuit Flevoland is er weliswaar 4x per uur een verbinding met Schiphol, maar met overstap te Amsterdam zuid. Tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp rijden minder stoptreinen.

Eurlings
De ChristenUnie stelde eerder vragen aan minister Eurlings vanwege het langdurige herstel.