fbpx
Foto: Stefan Verkerk / ProRail

Herstelwerkzaamheden Leiden-Den Haag duren voort op vrijdag

Donderdag laat in de ochtend is de bovenleiding over 600 meter defect geraakt tussen Leiden en Den Haag als gevolg van de harde wind.

Hierdoor reden tussen ongeveer half twaalf en twaalf uur ´s middags geen treinen tussen die twee plaatsen. Medewerkers van ProRail begonnen met het herstel van de bovenleidng, dat aanvankelijk tot half zes in de middag zou duren.

ProRail heeft echter besloten om niet verder te herstellen, door de verwachte wind en het onweer. De werkzaamheden gaan nu vrijdagochtend verder.

Door de onbruikbaarheid van een deel van de infrastructuur, is de NS genoodzaakt per richting twee intercity´s per uur te schrappen tussen Leiden Centraal en Den Haag HS. Vanuit Leiden en Den Haag HS rijden de treinen weer regulier.

De IC´s die om 18 en 48 over het uur vanuit Leiden Centraal vertrekken met eindbestemming Dordrecht, met haltering te Den Haag Laan van NOI om .26 en .56, rijden niet. De andere kant op, vanuit Den Haag HS, rijden de treinen van 29 en 59 over het uur niet met eindbestemming Amsterdam Centraal en normale tussenhaltering te Laan van NOI om .31 en .01.

De prognose voor de herstelwerkzaamheden is 20.00 vrijdagavond.