fbpx

Hoe wordt de treinreis waardevoller?

08 jun 2021 16:51

Veel treinreizen leidt nogal eens tot mopperen. Zeker als er veel in de spits gereisd moet worden, dan kan dat inderdaad niet altijd even prettig zijn. Toch heeft met de trein reizen ook veel voordelen en het zou zonde zijn als die niet benut worden.

Heerlijk ontspannen

Zo is de trein bijvoorbeeld een perfecte plek om even te relaxen voordat men aan de slag gaat of na een lange werkdag. Even nietsdoen en gewoon doelloos naar buiten staren naar het landschap, wanneer heeft iemand daar nu nog tijd voor? Maar de tijd die iemand doorbrengt in de trein kan ook gebruikt worden voor allerlei andere dingen waar men anders niet aan toe komt. We geven een aantal voorbeelden:

Muziek

Eindelijk tijd om die favoriete afspeellijst samen te stellen. Lekker muziek luisteren tijdens de treinreis en iedere keer als er zo’n geweldig nummer voorbij komt het nummer gelijk op een afspeellijst plaatsen. Afspeellijsten updaten in de trein kan natuurlijk ook. Met genoeg data kan er zelfs naar dat geweldige livestream concert gekeken worden. Natuurlijk is het bij deze activiteiten wel handig om de oortjes in de doen of een koptelefoon op te zetten.

Nuttige klusjes

Liever de tijd nuttig besteden? Ga dan eindelijk eens de energie vergelijken, wat mails beantwoorden of die offerte aanvragen voor de verbouwing van je huis. Dit zijn klusjes waar mensen niet altijd zin in hebben en het dan uitstellen, terwijl dat eigenlijk zonde is. Wie weet kan er geld mee bespaard worden of eindelijk die noodzakelijke eerste stap worden gezet in een plan dat al maanden in je achterhoofd zit. Dit zijn mooie klusjes voor in de trein, met je laptop.

Ongegeneerd op de mobiel

Lekker ongegeneerd de tijd nemen om social media door te spitten. Kijken hoe het leven van die vroegere vriendin er nu uitziet of weer eens contact leggen met vroegere vrienden. Twitterberichten lezen, het laatste nieuws over treinen of iets anders of de actuele reisinformatie checken bij @NS_online. Mooie foto’s bewonderen op Instagram of grappige filmpjes kijken op TikTok. In ieder geval is er genoeg tijd om lekker over die telefoon te scrollen. Misschien zelfs ook wel op die datingsite. Of gewoon een ontspannend spelletje spelen op die telefoon.

Flexwerkplek

Puzzelen of een boek lezen in de trein is natuurlijk ook heerlijk. Maar het is ook een prima plek om die presentatie die zo gegeven moet worden nog eens door te nemen. De trein is eigenlijk een soort van flexwerkplek. Mails kunnen
beantwoord worden, net als andere werkzaamheden die op de mobiel of op de laptop kunnen worden uitgevoerd. Zowel zakelijk als privé kunnen er mensen benaderd worden die eigenlijk al veel eerder een bericht hadden moeten krijgen, maar wat er tot nu toe niet van is gekomen. In de trein is er niet zoveel kans om afgeleid te worden door andere werkzaamheden. Dus een mooi moment om te doen waar je anders niet aan toe komt.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.