fbpx

Hogeschool: studenten komen niet door problemen studentenchipkaart

24 mrt 2010 15:56

Hogeschool Wittenborg meldt dat een aantal van haar studenten niet op school heeft kunnen komen door problemen met de ov-chipkaart. "Het is onduidelijk waar de studenten kunnen aankloppen met hun problemen" meldt de Hogeschool Wittenborg. Volgens het OV-loket zijn er inmiddels honderden klachten binnen gekomen over de OV-studentenchipkaart.

De Hogeschool Wittenborg zag zich genoodzaakt om een oplossing te zoeken voor haar studenten. "Het missen van studiedagen door problemen met de invoering van de ov-chipkaart is natuurlijk geen optie. Niet elke student heeft voldoende financiële middelen om deze situatie op te vangen en onduidelijk is wanneer alles opgelost gaat worden. De directie van Hogeschool Wittenborg heeft onmiddellijk gekozen om een renteloos voorschot aan te bieden aan haar studenten, zodat zij de lessen gewoon kunnen bijwonen." meldt de Hogeschool.

Topje van de ijsberg
De OV-studentenchipkaart had per 1 januari 2010 ingevoerd moeten zijn, maar door de vele problemen werd deze pas verplicht op 16 maart 2010. En ondanks de extra tijd zijn de problemen nu nog niet allemaal verholpen. Sinds het verplichten van de chipkaart ontving het OV-Loket 400 klachten van studenten die in de problemen zijn geraakt. Dat is volgens het OV-loket slechts het topje van de ijsberg. Getroffen studenten klagen dat de telefoonkosten inmiddels de € 100 overstijgen. Staatssecretaris Bijsterveldt dacht zich er vanaf te kunnen maken met een grapje: “dan moeten ze een ander telefoonleverancier nemen”. Zij wist kennelijk niet dat die kosten veroorzaakt werden door een betaald antwoordnummer waar je uren in de wacht kunt hangen.