fbpx

HSL biedt uitkomst bij werkzaamheden Lage Zwaluwe

20 apr 2011 13:04

Tijdens pasen rijden er geen treinen van en naar Lage Zwaluwe. Dankzij Breda inmiddels is aangesloten op de hogesnelheidslijn, blijft de hinder voor een deel van doorgaande reizigers beperkt.

De werkzamheden zullen vooral zondag en maandag voor hinder zorgen. Tijdens de werkzaamheden worden sporen vernieuwd, evenals bovenleiding en wissels. Het onderhoud is noodzakelijk om te zorgen dat de treinen comfortabel en volgens dienstregeling kunnen blijven rijden. Daardoor rijden er zondag en maandag geen treinen tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Oudenbosch. Tussen Rotterdam en Dordrecht rijden minder treinen. 

Fyra
Dankzij de Fyra sinds 4 april ook naar Breda rijdt, blijft de extra reistijd voor sommige doorgaande reizigers beperkt. Zo kunnen reizigers Rotterdam – Eindhoven gebruik maken van de Fyra en zijn daardoor 5 tot 10 minuten onderweg. Ook reizigers Rotterdam – Roosendaal mogen omreizen via Breda, en zijn daardoor 54 minuten in plaats van 39 minuten onderweg. Reizigers Den Haag – Rotterdam – Eindhoven mogen eventueel ook reizen via Utrecht.

Bussen
Behalve de omreismogelijkheden, worden er ook bussen ingezet. Tussen Zwijndrecht en Roosendaal rijden er bijvoorbeeld snelbussen. Daarnaast worden er stopbussen ingezet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *