fbpx

ICE en goederentrein betrokken bij aanrijding Zevenaar

Een goederentrein en de internationale trein ICE zijn dinsdag rond het middaguur bij Zevenaar op elkaar gebotst. Voor zover bekend zijn de 146 reiziers en de machinist van de ICE-trein ongedeerd. De goederentrein was leeg, er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen, zegt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde op het treintraject tussen Zevenaar en Emmerich bij de aansuiting met de Betuweroute, ter hoogte van de Babberichseweg. Beide treinen zijn ontspoord. Het voorste treinstel van de reizigerstrein staat 2 meter naast het spoor.

Wat er precies is gebeurd en hoe groot de schade is, wordt nog onderzocht. Door het treinongeluk ligt het treinverkeer Zevenaar – Emmerich stil. Reizigers worden tussen Arnhem en Emmerich met bussen vervoerd en moeten rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten. De stremming zal heel de dinsdag voort duren. Ook woensdag moeten reizigers rekening houden met vertraging. De ICE en nachttreinen zullen dan worden omgeleid via Venlo en Eindhoven.

Overigens werden de meeste ICE treinen de afgelopen dagen vanaf Emmerich vervangen door Nederlands materieel. Dit vanwege materieelproblemen bij de Duitse spoorwegen.