fbpx

In Beeld: Terugkomst Olympisch team per trein

13 aug 2012 17:01

Voor de eerste keer zijn sporters van de Olympische Zomerspelen teruggekeerd per trein. De bijna tweehonderd sporters veroverden in Londen 6 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles. Eén van de winnaars is ook werkzaam bij NS: Edith Bosch.

Eerder zijn al wel eens de sporters van de winterspelen per trein teruggekeerd. Dat gebeurde in 2006, toen de Spelen in Turijn werden georganiseerd. Net als toen is er een deel van de reis een Thalys ingezet. Maar de reis begon deze keer per Eurostar, vanaf het station Londen St. Pancras.

 

In Brussel zijn de sporters overgestapt op de Thalys, waar NS International directeur Jan-Willem Siebers de winnaars opwachtte. “Wij zijn er trots op dat jullie vandaag onze gast aan boord zijn", verklaarde hij. NS International is als onderdeel van NS sponsor van NOC*NCF. Bij de overstap signeerden memedaillewinnaars van het Olympisch Team ook de Thalys. 

 

In Den Bosch is de Thalys op de geplande aankomsttijd aangekomen. Daar barstte vervolgens het welkomstfeest los. Op station Den Bosch wachtten onder andere NS directeur Bert Meerstadt en burgemeester Rombouts de topsporters op. Maar ook 12.000 andere supporters waren afgereisd naar Den Bosch om de sporters te voorzien van een warm onthaal.