fbpx

Jaarboek Spoorwegen 2021 verschijnt binnenkort

26 jan 2021 16:15

Voor treinliefhebbers is het de spoorbijbel: het jaarboek Spoorwegen van uitgeverij De Alk. De nieuwste editie – Spoorwegen 2021 – wordt halverwege februari verwacht. Het boek is opnieuw meer dan 800 pagina’s dik.

Het jaarboek bestaat al meer dan veertig jaar. In 1978 verscheen de eerste editie, destijds onder leiding van Gerrit Nieuwenhuis. Het boek beschrijft per Europees land alle ontwikkelingen, van aanbestedingen tot veranderingen in het goederenvervoer en van materieelbestellingen tot wijzigingen in de dienstregeling. Het boek staat vol met wetenswaardigheden, maar ook met vele foto’s.

Het is inmiddels voor de 27e keer dat het jaarboek verschijnt onder redactie van Richard Latten. Latten wordt geholpen door tal van spoorliefhebbers uit binnen- en buitenland, maar desondanks blijft het een enorme opgave om het boek samen te stellen. “Het is een enorm karwei. Bijna al mijn vrije tijd gaat erin zitten” erkende de auteur drie jaar terug tegenover Treinreiziger.nl.

“Mijn persoonlijke interesse gaat vooral uit naar het goederenvervoer en naar Scandinavië” vertelde Latten destijds aan deze site. Dat is in de voorgaande boeken niet terug te zien, want ook andere onderwerpen worden minstens zo uitgebreid beschreven.

Aanvankelijk was de verwachting dat het boek eind januari van de drukker zou komen, maar dat wordt later. Uitgever De Alk heeft inmiddels wel laten weten dat het boek inmiddels gedrukt wordt. De verwachting is dat Spoorwegen 2021 in de loop van februari beschikbaar is. De verkoopprijs is dit jaar vastgesteld op 29,90 euro. Je kunt het boek nu al reserveren.

Het jaarboek is te koop via Treinwebshop.nl, de webshop voor spoorwegliefhebbers van Treinreiziger.nl. Op de website zijn ook andere producten verkrijgbaar zoals het nieuwe Europese spoorboekje (winter 2021). Bovendien vieren we het jubileum van Rail Away met een mooie aanbieding. Op tal van DVD’s krijg je 50% korting of meer.

Meer Treinreiziger.nl

2 gedachten aan “Jaarboek Spoorwegen 2021 verschijnt binnenkort”

  1. Arjan Krabbenbos schreef:

    Trams 2021 is nu al te koop, hoewel er nu tijdelijk geen boekhandels open zijn. Ook bij NVBS Centraal aan Stationsplein 47 bij station Amersoort Centraal zijn deze boeken te koop. maar nu de lockdown in ieder geval tot 9 februari 2021 geldt, is deze door de huidige situatie ook tijdelijk gesloten. maar de jaarboekjes zijn nu al enkele jaren al meer echte “Railbijbels’ geworden , door hun enorme omvang ten opzichte van vroeger. Thans met alleen kleurenfoto’s wat in de begintijd van die jaargangen nog veelal zwart-wit foto’s waren. Het is altijd een feest om in deze boeken te lezen over het (afgelopen) spoorjaar, de titels suggereren dat het jaar van uitgave het heden ten dage jaar is! Aangezien je hooguit vooruit kan kijken en niet exact weet wat de toekomst wordt op spoor en tramgebied, zijn dit dus verslagen van nieuwsfeiten van het afgelopen jaar. Hoe het jaar 2021 verder verloopt met de Covid periode is nog een goede vraag. De vaccinaties zijn than overal begonnen en lopen nog zeker tot in de zomer van dit huidige jaar door! Als we straks de foto’s van reizigers met monddoekjes op zien en vooral legere stations en treinen of trams geeft dit zeker en vast een mooi tijdsbeeld neer uit onze recente wereldwijde geschiedenis! Laten we hopen dat het na de zomer van dit huidige nieuwe jaar weer een opwaartse spiraal wordt van meer reizigers in en rond het OV. Zonder angst of pech om ziek of besmet te raken, waar nu al vele (strengere) maatregelingen zijn voor ingevoerd! Maar hulde voor de makers van deze fraaie trein en tramjaarboeken!

  2. G.C. van Straaten schreef:

    De NVBS Winkel is wel degelijk nog in bedrijf: voor bestellingen per post of via de website. Voor veel boeken worden dezelfde prijzen gerekend bij koop in de winkel onder Amersfoort Centraal als voor aanschaf via brief of website.

Reacties zijn gesloten.