fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Je pasjes altijd bij de hand als je met de trein op reis gaat

23 jun 2022 22:40

Het aantal reizigers in de trein neemt weer toe. Ook vakantiegangers kiezen weer voor de trein. Zo is Duitsland op dit ogenblik razend populair voor de liefhebbers van de treinreis. Je kunt er namelijk in juli en augustus nog een maandkaartje voor 9 euro kopen. Dat is dus niet voor één dag maar voor een hele maand. Dus heb je de tijd dan kun je heel Duitsland per rails verkennen.

Als je de maandkaart koopt hou er dan wel rekening mee dat deze niet geldt voor de langeafstandstrein of de ICE. Maar aangezien je de tijd hebt is zo’n reis over het Duitse spoor beslist de moeite waard.

Accessoires

Door de tijd is het reizen met de trein nogal veranderd. Er hoeft geen kaartje meer geknipt te worden. Per 1 november 2017 verdween de controle- of kniptang uit de treinen van NS. Die heeft plaats gemaakt voor de OV-chipkaart. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om met een e-ticket te reizen in de vorm van een treinkaartje, een dagretour of een dagkaart. Deze kun je gewoon op je mobiele telefoon laden. Toch zijn er nog veel mensen die hun fysieke pasje graag bij de hand willen hebben. Of dat nu een bankpasje, creditcard, id-card, rijbewijs of bijvoorbeeld kortingskaart van een landelijke keten is. Eigenlijk is er voor elk type smartphone wel een hoesje met ruimte voor pasjes te vinden. Het maakt in principe niet uit of dit een iphone is of bijvoorbeeld een Samsung a53 hoesje. Het is altijd makkelijk dat je hierin je pasjes kunt opbergen zodat je die altijd bij de hand hebt.

Powerbank
Ben je éénmaal op reis dan wil je niet halverwege met een lege mobiele telefoon komen te zitten. Zoek je in de trein een stopcontact om je iphone op te laden, dan zijn die tegenwoordig wel aanwezig maar je moet maar afwachten of die beschikbaar is en jouw stekker er wel in past. Ga je bijvoorbeeld op een langere reis naar het buitenland dan is in de ICE en de Thalys in alle klassen een stopcontact beschikbaar. Tocht doe je er goed aan om je eigen opgeladen powerbank mee te nemen met je eigen kabel die bij jouw telefoon past. Zo kom je op reis nooit zonder power of verbinding te zitten. Kies wel een powerbank die behoorlijk wat energie kan leveren, zodat die bij het opladen niet meteen leeg gaat.

Oordopjes

Hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je iphone in de trein onderweg leeg raakt, dan kun je lekker relaxen, van je playlist genieten of een luisterboek tot je nemen. De treinreis is namelijk het ideale moment, om dingen waar je anders niet aan toekomt te gaan doen. Het is dan wel zaak om het liefst goede draadloze oortjes aan te schaffen. Heb je een iphone dan zijn de Apple AirPods hier natuurlijk uitermate geschikt voor een ongestoorde treinreis. Voor de smartphone zijn er ook diverse draadloze alternatieven die via bluetooth verbinding
met je telefoon maken.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.