fbpx

Jonge spoorprofessionals presenteren ambitieus spoorplan

08 nov 2013 12:35

Een groep van 125 jonge spoorprofessionals hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een visiedocument. In 2030 moet de spoorsector de meest toonaangevende sector van Nederland zijn, willen de jonge professionals, die hun plan donderdag presenteerden op het jaarcongres van Railforum.

De Spoorvisie 2030 is opgesteld door de Jonge Veranderaars , het netwerk voor jonge professionals van de railsector. Met de spoorvisie 2030 willen ze een stip op de horizon plaatsen, zodat de spoorsector efficiënt kan samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.

Als het aan de Jonge Veranderaars ligt wordt de kwaliteit verbeterd, zodat in 2030 reizigers de trein gemiddeld waarderen met een acht. Ook is de trein op belangrijke assen veel sneller. Zo droomt het netwerk van een snelle verbinding Amsterdam – Eindhoven in 45 minuten, in plaats van de huidige 81 minuten. Ook ziet zien de veranderaars meer in Lightrail, zodat het gat tussen Sprinter en busvervoer gedicht wordt.

Het doel moet bereikt worden door onder andere binnen Europa één Europese standaarden te creëeren en een transparante structuur. De hoofdpeilers van het plan staan inmiddels ook online, op spoorvisie2030.nl.