fbpx

Jongeren extra voordelig naar België

Jongeren t/m 25 jaar reizen met de trein extra voordelig naar België. Met het Benelux Jongere-treinkaartje krijg je zo´n 35 procent korting op het normale internationale treinkaartje van Nederland naar België (of Luxemburg). 

Die korting geldt niet bij Thalys. De korting is op basis van het normale tarief. Je mag (uitgezonderd dus Thalys) alle treinen nemen op de route, zonder tijdsbinding. Je kunt dus makkelijk een trein eerder of later nemen. 

Je krijgt automatisch de goede prijs als je op NS International aangeeft dat de de reiziger niet een volwassene betreft, maar een jongere.

Soms kun je nog extra besparen door je treinreis op te splitsen in twee delen, want met de Go Pass van de NMBS kunnen jongeren t/m 25 jaar (of tot 26 jaar) voor iets meer dan 7 euro vanaf Roosendaal of Maastricht naar ieder Belgisch station reizen (enkele reis). Je moet dan met een normaal NS-kaartje naar Roosendaal reizen.

Als je reist met het Benelux Jongere-treinkaartje mag de reis op het NS-traject van maandag t/m vrijdag niet voor 9.00 uur beginnen. Op zaterdag en zondag, op feestdagen én in de maanden juli en augustus geldt de beperking van 09.00 uur NIET. Voor reizen op NMBS- en CFL-traject geldt de 09.00 uur beperking NIET. Feestdagen: 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, Maria Hemelvaart (15 augustus 2014), 1 november 2014 (Allerheiligen) en Wapenstilstand (11 november 2014). 1e en 2e Kerstdag.