fbpx

Kapotte bovenleiding bij Borne hindert treinreizigers

Een vrachtwagen met kraan heeft vanochtend rond half negen de bovenleidingen kapotgereden op de overweg aan de Azelozestraat in Borne. De bovenleidingen boven twee sporen zijn over een lengte van circa 500 meter flink beschadigd: verschillende onderdelen zijn afgebroken en de kabels zijn zo´n 10 meter naast het spoor terechtgekomen. Waarschijnlijk ligt het treinverkeer de rest van de dag stil tussen Almelo en Hengelo.

NS zet bussen in voor de reizigers. De internationale treinen rijden niet in Nederland, maar van en naar Bad Bentheim. Tussen Deventer en Bad Bentheim worden bussen ingezet. Ook tussen Hengelo en Bad Bentheim rijden er bussen.

Behalve de trein had deze ochtend ook het wegverkeer in Twente last van vertraging. Het verkeer in Twente heeft maandagmorgen urenlang bijna stilgestaan. Op de snelweg A35 (Zwolle- Enschede) ter hoogte van Borne ontstond rond 8 uur een kettingbotsing, waarbij zeven auto´s waren betrokken. Aan de andere kant van de weg reden kijkers naar de botsing tegen elkaar. Doordat automobilisten de files probeerden te omzeilen, liep het op de binnenwegen ook vast. Rond 10.00 uur kon het verkeer weer doorrijden.

Buiten Twente hadden treinreizigers ook op andere trajecten vertraging. Bijvoorbeeld door uitgelopen werkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam en bij Hoorn. Tussen Rotterdam en Den Haag werkte ProRail aan de vernieuwing van het spoor. Daarbij heeft de aannemer vanochtend rond kwart voor zes een sleutel in de overweg laten zitten, wat een seinstoring tot gevolg had. Monteurs waren snel ter plaatse en hebben de seinstoring inmiddels verholpen. Bij Hoorn was de vernieuwing van een wissel niet op tijd afgerond. Daar gaat ProRail komende nacht weer verder mee. 

Foto: archief