fbpx

Kies eens voor de trein en laat de auto thuis

09 jun 2022 22:47

Veel mensen geven er de voorkeur aan om met de auto naar het werk te gaan. Natuurlijk is het zo dat je door de auto te pakken vrijheid hebt. Wel heeft met de auto naar je werk gaan ook weer een aantal nadelen.
Als er iets vervelend is onderweg dan is het wel om urenlang in de file te moeten staan. Daarnaast is reizen met de auto tegenwoordig beslist niet meer voordelig te noemen. Een andere optie om naar je werk te gaan is de trein pakken.

Voordelen van reizen met de trein

Het is niet verkeerd om de auto eens wat vaker te laten staan. Is het niet mogelijk om op de fiets naar je werk te gaan, dan is het zeker een optie om eens voor het openbaar vervoer te kiezen. Zeker voor wat langere afstanden is reizen met de trein ideaal. Het is niet alleen zo dat je met de trein heel snel op plaats van bestemming bent aangekomen. In de meeste gevallen is reizen per trein ook nog eens een stuk goedkoper dan wanneer je de auto zou pakken. 

Daarnaast hoef je wanneer je met de trein gaat nooit meer op zoek te gaan naar een parkeerplaats. Je hebt ook geen parkeerkosten die ook behoorlijk op kunnen lopen. En nog een groot voordeel, je hoeft ook niet bang te zijn voor een parkeerboete! Nog een voordeel van reizen per trein is dat dit een stuk beter is voor het milieu dan wanneer je de auto pakt. Dit is zeker het geval wanneer je geen elektrische auto in je bezit hebt. Een auto stoot namelijk behoorlijk wat CO2 uit.

Het grootste voordeel van met de trein naar je werk gaan is misschien wel de rust onderweg. Waar je in de auto goed op het verkeer dient te letten, kan je in de trein rustig zitten. Je kan ook nog wat werk doen op je laptop terwijl je onderweg bent naar je werk!

Autorijden

Een groot aantal mensen ervaart autorijden als stressvol. Daarnaast dien je wanneer je automobilist bent ook nog een aantal factoren in de gaten te houden. Een van de dingen die je niet moet vergeten is het afsluiten van een autoverzekering.

Je kan tegenwoordig heel eenvoudig een Autoverzekering online afsluiten. Handig want zo kan je de verzekering voor je auto regelen terwijl je reist met de trein! Door te kiezen voor het online afsluiten
van een autoverzekering weet je zeker dat dat in elk geval goed geregeld is.

In Nederland is het verplicht om een WA-verzekering voor de auto af te sluiten. Heb je een auto die jonger is dan 5 jaar, dan is het aan te raden om naast de WA-verzekering ook nog een cascoverzekering af te sluiten.

Deze is naar wens uit te breiden. Je kan zelf kiezen hoe uitgebreid je de auto wilt laten verzekeren. Dit doe je heel eenvoudig op de website van Alpina.nl

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.