fbpx
Bob Landman, winnaar van de editie 2015. Foto: Stefan Verkerk

Nieuwe editie Kilometer Kampioen op 24 juni 2017

Hoeveel kilometer kun je in Nederland met de trein op één dag afleggen? Met die vraag in het achterhoofd organiseert Treinreiziger.nl dit jaar een nieuwe editie van de Kilometer Kampioen. Op zaterdag 24 juni zal de wedstrijd plaats vinden. 

Het is de tweede keer dat we deze wedstrijd organiseren. De eerste keer – 2015 – wist Bob Landman op één dag maar liefst 1593 kilometer af te leggen. Daarmee was hij Menno de Vries net voor, die had één kilometer minder afgelegd. Matthias Huijgen had op papier de langste planning (1635 kilometer), maar miste direct zijn eerste aansluiting, waardoor hij toch naast de titel greep.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Kilometer Kampioen een éénmalig evenement zou zijn om het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl te vieren. Maar veel deelnemers waren zo enthousiast dat we dit jaar een nieuwe editie organiseren. Dit jaar zullen er meer werkzaamheden zijn. Dit jaar zullen er op 24 juni in elk geval geen treinen rijden tussen Amsterdam Centraal – Schiphol, Schiphol – Rotterdam (HSL) en Boxtel – Den Bosch. De precieze gevolgen van de werkzaamheden zullen pas veel later in de reisplanner verwerkt worden.

Foto: Stefan Verkerk

Een ander verschil is het aantal nachttreinen. Er is tussen Utrecht – Eindhoven en Rotterdam – Eindhoven geen sprake meer van een volwaardig nachtnet. Om toch voldoende flexibiliteit te hebben overwegen we dit jaar de spelregels iets aan te passen. In 2015 telde ieder traject maar maximaal één keer mee (Sittard-Roermond en Zwolle-Meppel uitgezonderd). Dit jaar overwegen we toe te staan dat je elk traject maximaal twee keer mag afleggen. We zijn benieuwd naar jouw mening. Via de speciale nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen.

Alhoewel de datum vast staat, 24 juni, is inschrijven voor de wedstrijd nog niet mogelijk. Daarvoor hebben we gekozen, omdat de spelregels nog niet exact vast staan. Ook hopen we net als de vorige keer bij het inschrijven een dagkaart te kunnen aanbieden. Zodra inschrijven voor de wedstrijd mogelijk is, zul je het lezen op Treinreiziger.nl en in de speciale Kilometer Kampioen nieuwsbrief.

De winnaar van de Kilometer Kampioen mag zich de meest fanatieke treinreiziger van Nederland noemen, en krijgt een prijs in stijl: InterRail, jaar lang treinen in het weekend of twee retourtjes naar Parijs (een prijs naar keuze).

Meld je aan voor de speciale Kilometer Kampioen Nieuwsbrief.

[wysija_form id=”6″]