fbpx

KLM busdienst naar Antwerpen vanwege overvolle treinen

KLM, partner van de Fyra, zet sinds 1 september twee bussen per dag in tussen Antwerpen en Schiphol. KLM startte de shuttleservice naar eigen zeggen vanwege "overvolle treinen" en "om meer vervoersmogelijkheden te geven", zo melden diverse Belgische media.

De bussen zijn enkel toegankelijk voor reizigers met een KLM ticket. Ze hoeven niets extra´s te betalen voor deze service. "Enerzijds hebben passagiers te maken met treinen die overvol zaten, waarop we zo een antwoord hebben gegeven", klinkt de motivatie. "Anderzijds bieden we zo een extra manier aan om vlot en comfortabel in Schiphol te raken, bijvoorbeeld voor wie liever rustig op de bus zit."

KLM is voor tien procent aandeelhouder van HSA, het bedrijf dat de hogesnelheidslijn exploiteert. HSA had ook de Fyra treindienst richting Brussel moeten verzorgen. De andere negentig procent van de aandelen zijn in handen van NS. Wat dat betreft is het opmerkelijk dat KLM openlijk spreekt over "overvolle treinen" en zelf met een initiatief komt om het reizigersleed te verzachten. 

Wie met de trein vanuit Brussel of Antwerpen naar Schiphol wil, moet minimaal één keer overstappen of een plekje reserveren in de relatief dure Thalys. Behalve de bus vanuit Antwerpen verzorgt KLM ook nog altijd dagelijks vijf vluchten tussen Brussel en Schiphol.

  • Vanuit Antwerpen vertrekt de shuttle om 6.00 uur en om 13.00 uur. De voorziene rittijd is 2,5 uur. De bussen vertrekken vanaf het Koningin Astridplein, vlakbij het NMBS-station Antwerpen-Centraal
  • In de omgekeerde richting is er enkel een rit om 12.00 uur.