fbpx

Koperdiefstal bij treinongeluk Zevenaar blijft onopgelost

Het onderzoek naar de door waarschijnlijk koperdiefstal veroorzaakte treinbotsing bij Zevenaar begin dit jaar heeft geen daders opgeleverd. Over een lengte van 150 meter was in totaal driehonderd meter koperdraad weggenomen, maar wanneer dit is gebeurd, kon niet worden vastgesteld.

Omdat er geen aanknopingspunten meer zijn, heeft het Korps Landelijke Politiediensten het onderzoek afgerond. Als er nieuwe informatie binnenkomt, wordt het onderzoek weer opgestart, laat het Openbaar Ministerie in Arnhem dinsdag weten.

De botsing tussen een goederen- en een internationale reizigerstrein (ICE) vond plaats op 11 januari. Niemand raakte gewond, maar de reizigers moesten twee tot drie uur wachten totdat ze uit de trein werden gehaald. Het treinverkeer was meerdere dagen ontregeld.

Koperdraad wordt onder meer gebruikt voor de aansturing van seinen en wissels. Door de hoge koperprijs is het een geliefde buit voor dieven. Spoorbeheerder Prorail en NS kondigden maatregelen aan na het incident, zoals extra bewaking van het spoor.

Novum

Foto: Martin de Jongh