fbpx
Foto: Treinreiziger.nl/Stefan Verkerk

Lancering Eurostar Amsterdam – Londen uitgesteld

De lancering van de trein Amsterdam – Londen, die gepland stond per 30 april, kan door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. Dat zegt Eurostar desgevraagd tegenover Treinreiziger.nl.

Wanneer de Eurostar tussen de Nederlandse en Britse hoofdstad nu gelanceerd kan worden is onduidelijk. Gedacht wordt aan de herfst, maar dat is nog allerminst zeker. Dat zal mede afhangen hoe de bestrijding van het Corona virus zal verlopen.

De Eurostar Amsterdam – Londen stond aanvankelijk gepland per december 2017, maar moest keer op keer worden uitgesteld. Tot nu toe was het gebrek aan capaciteit bij de Koninklijke Marechaussee de oorzaak, net als het ontbreken van een verdrag tussen Nederland, België, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk de oorzaak.

Met trots maakte Eurostar begin februari bekend dat de trein nu eindelijk echt zou kunnen gaan rijden, per 30 april. De verkoop werd vervolgens gestart. Niemand kon echter toen vermoeden dat Europa op deze schaal geveld zou worden door het Corona virus. Daardoor kan de lang verwachte start opnieuw niet doorgaan. Waar er bij de eerdere vertragingen vooral ongeduld en frustratie was, is er dit keer vooral begrip.

Normaal gesproken rijdt Eurostar al wel vanuit Londen naar Amsterdam. Maar die ritten zijn momenteel geschrapt. De vervoerder rijdt momenteel niet van en naar Nederland. En ook op de normale drukke routes Parijs – Londen en Brussel – Londen zijn vrijwel alle ritten geannuleerd. Tussen Brussel en Londen is het aantal ritten bijvoorbeeld teruggebracht van 9 naar 1. Vanuit Parijs rijden er nog twee ritten naar de Britse hoofdstad. De ritten zijn alleen bedoeld voor noodzakelijke treinreizen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hanzeboog2012
4 jaren geleden

Heel voorspelbaar. Wie gaat er nu naar Londen? De coronavirus kan daar in de miljoenenstad parasiteren op de vele mensen. Ook al zal het nu in Londen relatief heel rustig zijn.

#opgehokt
4 jaren geleden
Antwoord aan  hanzeboog2012

mag je er wel heen dan? Je bent toch opgehokt?

Gerben Vos
4 jaren geleden

Oftewel, je mag België en Frankrijk niet door zonder goede reden; ook voor een reis met de Eurostar moet je een Frans formulier hebben waarop je verklaart waarom je daar bent.

Frank
4 jaren geleden

Opmerkelijk dat je voor deze trein een half uur voor vertrek aanwezig moet zijn, waardoor voordelen van de trein op het vliegtuig weer teniet worden gedaan.

Dries Molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  Frank

Men zal wel dezelfde veiligheid en toegangscontrole willen doen.

Eef Hartman
4 jaren geleden

> Opmerkelijk dat je voor deze trein een half uur voor vertrek aanwezig moet zijn

Voor dat vliegtuig (naar Engeland, dus niet Schengen) moet je een heel uur van te voren aanwezig zijn.
En om dezelfde reden, je moet langs de douane en de scanners voor je lichaam en bagage.

Annemiek
4 jaren geleden
Antwoord aan  Eef Hartman

Voor dat vliegtuig MOET je geen uur van tevoren aanwezig zijn. Het enige tijdstip die een limiet markeert, is het moment waarop de gate daadwerkelijk sluit. Maar het is natuurlijk verstandiger om wat eerder aanwezig te zijn. Juist mensen die met de trein naar Schiphol reizen, doen er verstandig aan om wat meer speling in te bouwen, omdat de trein nogal onbetrouwbaar kan zijn qua storingen en andere vertragingen. Ik denk dat veel mensen die met Eurostar gaan reizen ook tussen anderhalf en twee uur voor vertrek al op het station aanwezig zijn.

Dries Molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  Annemiek

Met ander transport moet je ook rekening houden met pech en drukte. Als je niet omboekbaar ben moet je wel zorgen dat je er bent.
Overigens hebben vliegtuigen ook nog wel eens vertraging. Vooral in de USA maar hier ook.

Gerben Vos
4 jaren geleden

Ik heb al wel een kaartje Asd-Londen voor in september… was wel 56 euro, vanaf 11 september gaat/ging de prijs omhoog.

Dries Molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  Gerben Vos

Eerst maar zien dat er dan weer wat rust is. En dat je weer zou kunnen reizen.

Later is er weer kans op een heibel-Brexit waarbij het reizen voor VK burgers plots minder makkelijk zal worden. Niet alleen de britten kunnen grenscontroles doen.