fbpx

Late Brabantse nachttrein verdwijnt definitief

29 jan 2015 17:11

De nachttreinen tussen de Brabantse steden rijden vanaf 2016 definitief niet meer na 02.00 uur. Nieuwe onderhandelingen met NS hebben bevestigd dat de kosten te hoog zijn. De steden en de provincie gaan onderzoeken of er in de late uren in het weekend bussen kunnen gaan rijden, maakten ze donderdag bekend.

De nachttreinen tussen Eindhoven en Utrecht, Eindhoven en Rotterdam en Tilburg en Den Bosch rijden twee nachten per week (vrijdag en zaterdag). NS vraagt vanaf 2016 7 ton per jaar om de trein tot 04.00 uur te laten rijden. De gemeenten en provincie vinden dat te duur.

Eerder werd al aangekondigd dat de late brabantse nachttreinen zouden verdwijnen. Onder andere de stad Tilburg gaf toen aan dat ze het daarmee niet eens was. Het heeft echter niet mogen baten, de treinen verdwijnen alsnog.

In 2007 introduceerde NS de nachttreinen. In 2012 is ook voorgesteld om de treinen eerder te laten stoppen, maar dat stuitte destijds op grote weerstand. Volgens NS maken reizigers vooral korte ritten binnen de provincie en 75 procent van de ritten wordt gemaakt voor twee uur ´s nachts. Het spoorbedrijf had gehoopt dat het Brabantse nachtnet ook reizigers naar Schiphol zou trekken. Maar daarvoor worden de nachttreinen minder vaak gebruikt dan verwacht. Doordat reizigers vooral korte ritten maken, vallen de opbrengsten tegen.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *