fbpx

Londense metro vanaf 2015 24 uur per dag

21 nov 2013 21:13

De Londense metro rijdt vanaf 2015 24 uur per dag in het weekeinde. Daarnaast zullen in dat jaar alle ticketloketten zijn opgedoekt, wat ten koste zal gaan van 750 banen. Dat heeft Transport for London (TfL), verantwoordelijk voor het vervoer in de Britse hoofdstad, bekendgemaakt.

TfL wil de ´tube´ definitief naar de 21e eeuw brengen, maar moet dat doen in tijden waarin de geldkraan wordt dichtgedraaid. De plannen moeten dus tegelijk geld besparen.

Metro´s die 24 uur per dag rijden, moeten de dienstregeling aantrekkelijker maken. Dit geldt overigens voor vier metrolijnen, die alle wel door het centrale deel van Londen gaan. Daarnaast wil TfL onder andere op alle ondergrondse stations draadloos internet aanbieden. De modernisering van stations en metrostellen zal doorgaan, zoals het toegankelijk maken van stations voor invaliden en het binnenstromen van nieuwe treinen.

De vakbond RMT, onder andere voor metropersoneel, is ontevreden en dreigt met stakingen. TfL heeft een ´dodelijk programma van bezuinigingen´ gepresenteerd, citeerde de BBC de vakbond.

(c) Novum