fbpx

Maastricht Noord krijgt in 2012 station

02 apr 2010 13:39

De provincie Limburg, de gemeente Maastricht en ProRail hebben vrijdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van station Maastricht Noord. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de richting van de realisatie van het station Maastricht Noord. In de overeenkomst is vastgelegd dat alle partijen zich maximaal inspannen om het station voor 2012 op te nemen in de dienstregeling van Veolia.

Het nieuwe station wordt gebouwd nabij bedrijventerrein Beatrixhaven. ProRail bouwt daar twee perrons met een lengte van elk 120 meter. Het station krijgt vijf fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling met plek voor 80 fietsen. De gemeente legt in eerste instantie minimaal 400 parkeerplaatsen aan.

Bereikbaarheid
Om het station bereikbaar te maken komt er een onderdoorgang onder het spoor voor voetgangers en fietsers. Het station wordt eveneens toegankelijk gemaakt voor minder validen. Station Maastricht Noord heeft een belangrijke meerwaarde voor de bereikbaarheid van de stad Maastricht. Vanaf deze P+R kunnen bezoekers en forensen dan met de trein verder reizen. Bovendien wordt onderzocht hoe op topdagen pendelbusjes tussen de P+R en het centrum van de stad kunnen gaan rijden.