fbpx

Marjan Rintel wordt directeur bij NS Reizigers

Per 1 november wordt Marjan Rintel de nieuwe directievoorzitter van NS Reizigers. Marjan (47) werkt momenteel bij Air France KLM als Senior Vice President Strategic Marketing. Als directievoorzitter van NS Reizigers, het grootste onderdeel van NS, neemt Marjan ook zitting in het Executive Committee. Bij NS volgt zij Ingrid Thijssen op die begin 2014 de overstap maakte naar netwerkbedrijf Alliander.

Marjan begon, na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen, haar loopbaan bij de luchthaven Schiphol waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de inrichting, informatieverstrekking en de logistiek in het luchthavengebouw. In 1999 zette Marjan haar loopbaan voort bij KLM en bekleedde hier diverse management functies waaronder die van Vice President Hub Operations, waarin zij verantwoordelijk was voor de grondafhandeling van KLM op Schiphol. Na verscheidene leidinggevende operationele en commerciële functies is zij momenteel binnen Air France KLM werkzaam als Senior Vice President Strategic Marketing.

“Door haar ervaring bij Schiphol en KLM heeft Marjan veel kennis van het managen van complexe operationele en logistieke processen en vooral het centraler stellen van de klant daarin. Dit is precies de uitdaging waar NS, in het kader van de aangescherpte strategie, voor staat. Wij zijn dan ook verheugd dat zij NS komt versterken en uitvoering komt geven aan de nieuwe Hoofdrailnetconcessie die komend jaar ingaat”, aldus Timo Huges, president-directeur van NS.

Marjan Rintel: “Ik zie ontzettend uit naar deze prachtige baan. NS is een echt Nederlands bedrijf met een mooie traditie en medewerkers met hart voor de zaak. Ik zie er naar uit om, met mijn team en alle mensen uit de operatie, invulling te geven aan de nieuwe Hoofdrailnetconcessie, zodat we verdere vooruitgang realiseren voor dagelijks meer dan een miljoen reizigers.”

NS Reizigers (NSR) is verantwoordelijk voor de uitvoering van het treinvervoer van met name binnen Nederland en de daarmee samenhangende verkoop- en serviceactiviteiten. NSR doet dit met ruim elfduizend medewerkers en een omzet van meer dan € 2 miljard. Het begin dit jaar nieuw gevormde Executive Committee (ExCo) waarin Marjan Rintel als directievoorzitter van NSR zitting neemt, bestaat uit de directievoorzitters van de bedrijfsonderdelen NSR, Abellio, NedTrain en Stations, de directeur Communicatie & Strategie, de directeur HR & Organisatie en twee statutaire leden: de CEO en de CFO.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Berend Seelemeijer
6 jaren geleden

In het Brabants Dagblad van week 1 las ik een stuk over Marian Rintel bij NS. In de jaren 90 heb ik een aantal jaren met Marian Rintel mogen werken bij de luchthaven Schiphol als collega en later als mijn leidinggevende. Inmiddels ben ik met pensioen vanuit Schiphol en heb de wens om haar nog eens te mogen zien en spreken. Ze was een inspirerende vrouw die door haar manier van leiding geven in staat was anderen beter te maken in hun functioneren dus ook het bedrijf daarmee diende! Tot op de dag van vandaag is ze voor mij een voorbeeld van doelen stellen en realiseren!