fbpx

Megabus wordt onderaannemer van Flixbus

Het aantal spelers op de markt van internationale busdiensten lijkt langzaam kleiner te worden. Zo verdwijnt Megabus op het vaste land van Europa als busmaatschappij. Flixbus zal het megabus.com netwerk in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje overnemen, evenals de grensoverschrijdende routes naar Groot-Brittannië.

Megabus.com zal deze routes als een FlixBus onderaannemer exploiteren. Daarmee weet Flixbus opnieuw fors te groeien. Megabus.com maakt deel uit van de Stagecoach Group, een leidende transportaanbieder in Groot-Brittannië, de VS en Canada. De overname werd op 28 juni 2016 getekend en wordt naar verwachting in juli 2016 afgerond. Meer details over de overname volgt donderdag.

Het aantal spelers op de Nederlandse busmarkt is aan het afnemen. Zo rijdt Deinbus niet meer van en naar Nederland en is Public Express gestopt vanwege een faillissement. Flixbus en Meinfernbus gingen al eerder samen. Nu verdwijnt dus ook de naam Megabus op het vaste land van Europa. IC-Bus van Deutsche Bahn is nog wel actief, al is de route via Roermond geschrapt. Ook Ouibus van de Franse Spoorwegen hebben de strijd nog niet opgegeven.