fbpx

Metro Amsterdam Centraal – Amstel weer hervat

15 aug 2010 20:50

Het metrospoor tussen Amsterdam Centraal en station Amsterdam Amstel gaat maandagochtend weer open. Een maand lang reed de metro niet, vanwege geplande werkzaamheden. De geplande werkzaamheden zijn echter niet uitgevoerd. 

Vier weken lang reden er geen metro´s omdat in de tunnel de brandveiligheid verbeterd zou worden. Maar begin juli liet de aannemer weten dat dit niet haalbaar was binnen de geplande periode. Doordat komende week het evenement SAIL gepland staat, was het geen optie om de werkzaamheden te verlengen. De GVB verwacht tijdens SAIL namelijk extra drukte in de metro.

Vakantie
Ondanks dat de geplande werkzaamheden niet zijn uitgevoerd, hebben er toch geen metro´s gereden. De GVB had haar metrobestuurders al op vakantie gestuurd en al extra chauffeurs ingepland voor vervangende pendelbussen.

Verlichting
Om de buitendienststelling toch nog enigsinds te benutten, heeft de gemeente Amsterdam besloten om de roltrappen op het metrostations te vervangen en onderhoud te plegen aan de liften en de verlichting.

Waterkering
Ook is er in de metrotunnel bij het Centraal Station een waterkering geplaatst. Deze waterkering kan naar beneden worden gelaten wanneer bij een calamiteit water vanuit de tunnel van de Noord-Zuidlijn in de al bestaande metrotunnel stroomt. Dit is in theorie mogelijk omdat de beide metrolijnen bij de halte Centraal met elkaar worden verbonden.

Intensief gebruik
De gemeente Amsterdam werkt al sinds 2008 aan een grootschalige renovatie van de 30 jaar oude metrolijn van Amsterdam CS naar Amsterdam Zuidoost. Na jarenlang intensief gebruik zijn veel onderdelen versleten en moeten worden vervangen. Alle renovaties moeten in 2014 klaar zijn.