fbpx

Minder reizigers voor Eurostar

29 jul 2016 17:28

Eurostar heeft in het tweede kwartaal van 2016 ongeveer drie procent minder reizigers vervoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Door de terreuraanslagen in Brussel werden er minder vrijetijdsreizen gemaakt. Ook het aantal zakelijke reizen is in aanloop naar het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk afgenomen. De omzet is zelfs met 10 procent afgenomen. 

De daling was zonder het Europees Kampioenschap nog groter geweest, want in juni zijn er dankzij het EK wel meer treinreizigers met Eurostar gereisd. In die maand waren er 2% meer reizigers. Het EK werd in Frankrijk gehouden. Volgens Eurostar werd driekwart van de wedstrijden in een van de Eurostar-bestemmingen georganiseerd.

Eurostar zegt ook nog steeds een vermindering van vrijetijdsreizen vanuit de internationale markt te zien, in het bijzonder vanuit de Verenigde Staten en Japan. In totaal heeft Eurostar in het 2e kwartaal 2,7 miljoen reizigers vervoerd. In 2015 ging het nog om 2,8 miljoen.

De omzet is nog harder gedaald. Die kwam nu uit op 208 miljoen Britse pond, in 2015 bedroeg deze in het tweede kwartaal 232 miljoen pond. Dat wijst erop dat treinreizigers gemiddeld een iets goedkoper treinticket hebben weten te kopen.

"In aanloop naar het EU-referendum merkten we een vermindering van het aantal zakenreizen. De onzekerheid na de uitslag, in combinatie met de Brusselse aanslagen, blijft de vraag temperen," zegt topman Nicolas Petrovic van Eurostar.

Voor zakelijke reizigers die met Eurostar naar Parijs reizen is er goed nieuws. De Eurostar-zone op station Gare du Nord wordt volledig gerenoveerd en de nieuwe businesslounge wordt eind 2017 geopend.

Beeld: De Eurostar is sinds de afgelopen maanden ook in Nederland te zien. De trein wordt getest, zodat eind 2016 de verbinding Amsterdam – Londen van start kan gaan.