fbpx

Moeilijke dag op spoorlijn Maastricht-Kerkrade

Op de spoorlijn Maastricht-Kerkrade was het vandaag een moeizame dag. Eerst viel het treinverkeer stil tussen Heerlen en Kerkrade, doordat een vrachtwagen de bovenleiding los had getrokken. Daar kwam nog een versperring bij tussen Valkenburg en Heerlen, waar het treinverkeer ook stilviel.

Rond tienen trok een vrachtwagen tussen Heerlen en Kerkrade de bovenleiding los, waardoor er tot zeven uur ´s avonds bussen in plaats van treinen reden tussen die twee plaatsen. Dat zorgde voor reizigers tot maximaal een halfuur vertraging.

Rond drieën viel het treinverkeer tussen Valkenburg en Heerlen ook stil door een versperring. Na een uur konden daar weer beperkt treinen rijden. Door de versperring zijn echter de rest van de dag de sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen uitgevallen.

Als klap op de vuurpijl strandde er ook nog een trein tussen Heerlen en Kerkrade, maar deze was na een kwartier weer aan de praat. Dat zorgde echter wel voor behoorlijk wat vertraging, doordat het spoor tussen Heerlen en Kerkrade enkel is.