fbpx

Motie aangenomen voor nieuw station Zoetermeer Bleizo

Na jarenlange discussie is een besluit over de realisatie van station Zoetermeer Bleizo nu dichtbij. De Tweede Kamer heeft donderdagavond een motie van ChristenUnie en VVD aangenomen waarin de regering wordt gevraagd alles in het werk te stellen om het station te realiseren en spoedig hierover een besluit te nemen.

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) reageert verheugd: "Ik verwacht dat staatssecretaris Mansveld nog dit jaar het definitieve besluit neemt om het station te bouwen, hopelijk nog voor de zomer.”

In december 2007 heeft toenmalig minister Eurlings al na een pleidooi van de ChristenUnie toegezegd dat het station op korte termijn gerealiseerd zou worden. Vervolgens is er echter jarenlang discussie achter de schermen geweest tussen NS, ProRail, het ministerie en de regio. Dik-Faber: "Ondanks dat het station 3000 tot 5000 reizigers zal trekken – wat vergelijkbaar is met stations als Diemen, Voorburg en Barendrecht – wilde NS tot nu toe geen bedieningsgarantie geven. De Tweede Kamer heeft nu duidelijk aangegeven hier niet mee akkoord te zijn. Het station en de aansluiting op RandstadRail moeten nu snel gerealiseerd worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *