fbpx

Nachttrein Corona rijdt niet, vanwege …. Corona.

06 mei 2020 13:45

Reizen met Corona. Dat klinkt gek. Maar jarenlang was het mogelijk. Corona is namelijk ook de naam van de nachttrein Boedapest (Hongarije) – Brasov (Roemenië). Die trein zou ook nu moeten rijden, maar ironisch genoeg rijdt deze nachttrein nu niet vanwege het Coronavirus. Voor Treinreiziger.nl reden om kort stil te staan bij deze trein.

Corona is het Latijnse woord voor Kroon of krans. Vandaar dat de naam Corona vaker voorkomt. Zo is in Eindhoven een bloemwinkel die Corona heet, en is er in Den Haag een hotel dat Corona heet. Ook de nachttrein Boedapest – Brasov, IR 406 / 407, heet dus corona.

Foto’s van de nachttrein

Een Roemeense treinspotter, die zich op Youtube en Flickr 92Dragos noemt, heeft de betreffende nachttrein meerdere malen op de foto gezet, en eveneens op video (zie hier, hier, hier en hier). Op Facebook heeft de trein zelfs een eigen pagina.

Dienstregeling

Normaal gesproken vertrekt de trein om 17:40 uur uit Boedapest, en wordt er onder andere gestopt in Oradea (23:28-23:33) en Cluj Napoca (2:00-2:12). De eindbestemming Brasov wordt bereikt om 9:53.
Vanuit Roemenië vertrekt de nachttrein normaal om 19:07. Als station Cluj Napoca in zicht is, hoort de tegenliggende trein het station net verlaten te hebben. Van 2:18 tot 2:33 staat de trein normaal gesproken stil op het station van de stad. Daarna volgt in de vroege ochtend station Oradea (5:05-5:10). Eindbestemming Boedapest wordt om 9:20 uur bereikt.

Nu de nachttrein niet kan rijden, rijdt er in Hongarije overigens wel een plaatsvervangende trein Biharkeresztes – Püspökladány.

0 0 stemmen
Artikel waardering
10 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theijs
4 jaren geleden

De aankomsttijd in Brasov ontbreekt…
Met D207 ‘Corona’ heb ik in 2003 mijn eerste treinreis naar Roemenië gemaakt. Die vertrok toen 2 uur vroeger uit Boedapest en bood overstap op de trein naar Iasi in Cluj.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Theijs

Oeps, later alsnog aangepast.

Arjan Krabbenbos
4 jaren geleden

Corona is niet alleen deze Roemeense trein, virus persoonsnaam maar ook het bekende Citroenbier uit Mexico. Straks per juni 2020 reizen we allemaal met verplicht mondmasker met OV in binnen en buienland. !,5 meter afstand houden in druk OV is uitgesloten dat is in India en Ecuador waar mensen op het dak van een trein zitten helemaal niet uit te voeren. Laat staan makkelijk te controleren! Intrrail 2020 wordt :Met een maker op per trein door Europa! Komische beelden zullen dat zeker en vast opleveren
Het Nieuwe Normale Treinreizen!!

vanderjas
4 jaren geleden

En nu even waarom die trein zo heet. Corona is de oude (Latijnse) naam voor Brasov. Vandaar ook de nog steeds gebruikte Duitstalige benaming Kronstadt.

David Nijenhuis
4 jaren geleden

Deutsche Bahn heeft de coulantieregels voor alle Fernverkehrstreinkaartjes (dus geldig in ICE en IC) verlengd t/m 31 oktober voor zover deze voor 13 maart geboekt waren. Wil je afzien van de reis, kun je een tegoedbon krijgen die 2 jaar geldig is, anders kun je de reis t/m 31 oktober maken, waarbij de treinbinding wordt opgeheven. Dat geldt echter niet voor tickets van en naar Frankrijk, Kroatië, Slovenië, Slowakije en Zweden.

Alle info zie:

https://www.bahn.de/p/view/home/info/corona_startseite_bahnde.shtml?dbkanal_007=L01_S01_D001_KIN0001_kv1-startseitenauswertung-corona-FV_LZ01

treingraag
4 jaren geleden

Geweldig die getrokken trein met schuiframen, helaas verleden tijd in west EU.

dries molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  treingraag

Geweldig zonder airco en met andere 1960 eigenschappen

Philip
4 jaren geleden

Waarom is Hongarije – Roemenië 2 uur langer dan andersom?

Annemiek
4 jaren geleden
Antwoord aan  Philip

Dat is niet zo. Er is een uur tijdverschil tussen beide landen.

Harry
4 jaren geleden

En laat Püspökladány nu ook een Korona Hotel hebben (zie Google Maps)….