fbpx

Nachttrein naar Milaan keert nog niet in 2014 terug

Herik Rail zal in 2014 nog geen nachttrein starten naar Milaan. Wel zal de vervoerder starten met een cargotrein. In 2015 hoopt het bedrijf alsnog te starten met een nachttrein naar de Italiaanse stad.

Het bedrijf kondigde eerder aan de OverNight Express nieuw leven in te willen blazen: een trein die zowel reizigers als goederen gaat vervoeren. Maar in Duitsland heeft Herik Rail niet de juiste papieren weten te bemachtigen, waardoor het plan van een nachttrein in 2014 nog niet kan starten. Wel heeft Herik Rail de intentie om per 2015 alsnog met een dergelijke trein te komen. Per 3 februari 2014 wil Herik Rail al wel starten met een goederentrein naar Milaan. Het bedrijf staat nu vooral bekend als treincharter.

Railion en NS Internationaal lieten van 28 mei 2000 tot oktober 2001 een vergelijkbare trein rijden onder de naam Overnight Express. Ook die trein vervoerde zowel vracht als reizigers. Na ruim een jaar viel het doek voor de verbinding omdat de vraag naar vrachtvervoer tegenviel.  
Daarmee viel ook het doek voor de reizigersverbinding. Die werd echter in december 2007 hersteld, toen City Night Line (een dochter van DB) startte met een nachttrein Amsterdam – Milaan. Deze nachttrein werd niet gecombineerd met vracht, maar met de nachttrein naar Wenen. Echter, ook de City Night Line naar Milaan wist niet te overleven en verdween eind 2009.