fbpx

Nieuw probleem Studenten OV-chipkaart

31 aug 2010 14:48

Door een productiefout kunnen ongeveer 17.500 studenten hun OV-chipkaart bij sommige vervoerders niet gebruiken. De fout kwam vorige week donderdag aan het licht toen studenten aan de bel trokken, meldt TransLink Systems, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de invoer van de chipkaart.

De fout is alleen bij nieuwe kaarten gemaakt. Daarom hebben vooral eerstejaars studenten er last van, maar ook studenten die een nieuwe kaart hebben aangevraagd. Door de fout konden de studenten ook hun saldo niet opladen. Sinds zaterdag kan dat wel.

De vervoerders moeten hun systemen aanpassen zodat de nieuwe chipkaarten ook worden geslikt. Hoe snel dat gebeurt, hangt volgens een woordvoerder van de vervoerders af. "Per vervoerder verschilt het hoe snel de systemen kunnen worden bijgewerkt."

Om welke vervoerders het gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen. "Binnenkort kunnen studenten een volledig overzicht op onze website raadplegen."

De studenten krijgen een brief met uitleg. Als ze niet kunnen inchecken, kunnen ze de brief laten zien om een boete te voorkomen.

Update 1 september

De vervoerders waar het in- en uitchecken niet naar behoren werkt zijn de volgende.

  • Bussen van Connexxion in het gehele land
  • Bussen en trams van de RET
  • Bussen van Syntus
  • Bussen, trams en RandstadRail van de HTM