fbpx

Nieuw spoor Veendam vertraagd

In 2007 werd gemeld dat de spoorlijn naar Veendam naar verwachting in 2009 weer bereden zou worden door reizigerstreinen. Inmiddels is de planning verschoven naar maart 2010. Echter spoorbeheerder ProRail heeft gemeld dat deze planning waarschijnlijk niet gehaald gaat worden. 

Het spoor tussen Groningen en Veendam ligt er al, maar wordt sinds 1953 alleen nog gebruikt voor goederenvervoer. Om het spoor weer open te stellen voor reizigers, zijn er enkele aanpassingen nodig. 

Als er al vanaf volgend jaar naar Veendam gereden kan worden, dan zullen er noodmaatregelen genomen moeten worden. Zo zullen de goederenvervoerders zich moeten aanpassen als er ook nog een personentrein gaat rijden. De provincie Groningen vreest voor schadeclaims.

In de provinciale staten van Groningen is opschudding ontstaan over de vertraging en zij gaat niet akkoord. PvdA-statenlid Sjak Rijploeg spreekt van een ´grof schandaal´. De noodmaatregelen die nodig zijn kosten extra geld en daar voelt de provincie niets voor. Er is onbegrip dat ProRail niet eerder heeft aangegeven dat de planning niet gehaald gaat worden.

Foto: Spurt Arriva elders in Nederland