fbpx

Nieuwe stakingsdreiging bij Franse spoorwegen

Een deel van het personeel van de Franse Spoorwegen dreigt met een staking. Als de staking doorgaat, rijden er vanaf maandagavond 6 september 20.00 uur tot en met woensdagochtend 8 september 08.00 uur geen binnenlandse treinen in Frankrijk. De dienstregeling van Thalys Amsterdam-Brussel-Parijs blijft wel intact.

Dat meldt NS International. Een eerdere ééndaagse staking in april liep uit tot een staking van meer dan 2 weken. Volgens SNCF directeur Guillaume Pepy hoeven reizigers niet bang te zijn op herhaling. Volgens hem zijn de vakbonden die opriepen tot langer staken niet representatief.

Welke hinder de staking precies zal opleveren is onbekend. Tijdens de laatste staking van 24 juni deed 40 procent van het personeel mee. Net als de vorige stakingen is deze staking is gericht tegen de regering, die de pensioengerechtigde leeftijd wil verhogen van 60 naar 62.

Update:
Zoals gemeld rijdt de Thalys Amsterdam – Parijs normaal. Vanuit Luik, Oostende en Brussel vervalt er wel een enkele Thalys trein. Daaraast vervallen de nodige TGV treinen vanuit Brussel.