fbpx

NS: aantal reizigers met OV-chipkaart verdriedubbeld

03 dec 2009 16:38

30 november kende NS nog maar 6500 reizigers met de OV-chipkaart. Op drie december is dit aantal gegroeid naar meer dan 20.000 reizigers. De explosieve groei komt doordat nu ook 80% van de vaste klanten van de Nederlandse Spoorwegen de chipkaart kunnen activeren.

Sinds 1 oktober kan er gereisd worden met een anonieme OV-chipkaart bij NS. Maar pas sinds 1 december kan dit met een persoonlijke OV-chipkaart. Direct op 1 december werd duidelijk dat vaste klanten van NS via deze link massaal "Reizen op Saldo" aanvroegen.

Dat blijkt nu ook uit cijfers die een woordvoerder van NS tegenover het ANP heeft bevestigd. In drie dagen tijd is het aantal OV-chipkaart reizigers gestegen van 6500 naar meer dan 20.000. NS had niet verwacht dat zoveel mensen de overstap nu al zouden maken. Pas vanaf maart volgend jaar zetten de spoorwegen een grote campagne op touw om reizigers te laten overstappen. NS wil namelijk de OV-chipkaart stapsgewijs invoeren.

NS spreekt van "een zeer succesvolle en soepele overgang´´. De klantenservice kreeg volgens een woordvoerder van NS nauwelijks meer telefoontjes dan normaal het geval is. Toen Treineiziger.nl overigens vanmiddag met de klantenservice belde, was de wachttijd wel opgelopen tot ongeveer 10 minuten.  

Zie ook: Getest: OV-Chipkaart