fbpx

NS: € 1 miljoen extra voor treinen in Noord-Holland

In Noord-Holland dreigen in december diverse treinverbindingen slechter te worden, omdat er tussen Amsterdam en Eindhoven elke tien minuten een trein gaat rijden. Reizigersvereniging Rover heeft zorgen over de aangekondigde plannen en vreest dat het spoorboekloos treinen een mythe zal worden. Naar aanleiding van de zorgen van consumentenorganisaties trekt NS een miljoen euro uit om de nadelen te verzachten.

Enkele nadelen zijn met goede wil van NS en ProRail overigens snel op te lossen. Zo kan de intercity die vanuit Enkhuizen richting Eindhoven ook een stop maken in Zaandam, waardoor ook die stad meeprofiteert van het spoorboekloos rijden. Die stop is goed inpasbaar, omdat de trein anders minutenlang in Hoorn moet wachten. Reizigers organisaties hebben de meeste zorgen over diverse Sprinter verbindingen.

Naar aanleiding van deze zorgen wil NS € 1 miljoen investeren om deze nadelen te verzachten. Dit bedrag wordt gebruikt voor extra treinen. NS zegt dit voorstel met Rover en de provincie Noord-Holland te zullen gaan bespreken. “Wij zetten al onze kennis en expertise in om de puzzel samen zo goed mogelijk te leggen. Dat is onderdeel van het samenstellen van de nieuwe dienstregeling wat wij ieder jaar doen” zegt NS in een reactie.

De zorgen bij reizigersorganisatie Rover zijn daardoor nog niet weggenomen en noemt het in de Telegraaf slechts een doekje voor het bloeden. “De negatieve invloed van het hoogfrequente intercityvervoer op de omringende treindiensten overheerst. Daardoor zijn reizigers in de regio soms tien tot twintig minuten langer onderweg. Dat kan toch niet de bedoeling zijn” stelt Rover voorzitter Arriën Kruyt in de Telegraaf.

Gratis nieuwsbrief OV-Nieuws ontvangen?

[wysija_form id=”5″]

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
7 jaren geleden

jammer