fbpx
Foto: archief

NS haalt gele borden weg van stations

04 dec 2013 9:22

De gele borden op het station waarop de vertrektijden van de trein staan, verdwijnen bijna allemaal. NS laat per station nog minimaal één set van de bekende gele borden staan. De vertrekstaten zijn inmiddels een beetje ouderwets geworden, vindt NS.

Vanaf april volgend jaar worden er al borden weggehaald, maar ze gaan niet allemaal tegelijk weg. Alle informatie die op deze borden staat, moet nog op een andere manier aan de reizigers worden aangeboden. Volgens de zegsvrouw moeten de alternatieven daarvoor begin 2015 klaar zijn.

Behalve via internet en reisplanner-apps heeft NS elektrische borden op de stations staan waarop reizigers kunnen zien hoe laat en vanaf welk spoor hun trein vertrekt. "De nieuwe manier van plannen is helemaal in het dagelijks leven geïntegreerd, de borden zijn dat niet meer.´´ Op alle NS-stations blijft wel een geel bord staan, "voor de mensen die daar prijs op stellen´´ en voor het geval het internet of het mobiele verkeer uitvalt. Zeker op grotere stations tonen de gele borden vaak niet de juiste informatie en met werkzaamheden zetten ze reizigers ook op het verkeerde been.

Er zijn 406 stations, waar nu bij elkaar nog ongeveer 3400 gele vertrektijdenborden staan. Dat worden er uiteindelijk rond de 700, zegt de NS-woordvoerster.

(c) ANP