fbpx
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

NS rijdt weer 98% van de treinen

15 jun 2021 9:22

De Nederlandse Spoorwegen rijdt sinds maandag weer vrijwel de volledige dienstregeling. Na het ontstaan van de coronacrisis in Nederland reed het bedrijf veel minder treinen, maar de afgelopen maanden is dit stapsgewijs weer opgestart. Momenteel rijden enkel de spitstreinen en ‘uitgaanstreinen’ nog niet.

Met ingang van maandag 14 juni 2021 rijden vrijwel alle treinen in Nederland weer zoals gepland in de dienstregeling van 2021. De afgelopen weken werd de frequentie al weer opgebouwd, waarbij sinds maandag ook onder andere de tienminutentrein weer rijdt. Op 5 juli wordt de laatste stap ‘naar normaal’ gezet: dan rijden ook alle nachttreinen weer zoals voor de beperkende maatregelen tegen het coronavirus.

“De Nederlandse Spoorwegen is klaar voor het hervatten van de normale dienstregeling”, zegt president-directeur van NS Marjan Rintel tegen persbureau ANP. “Een belangrijk moment voor NS na een zware periode waarin we veel hebben moeten vragen van onze reizigers en collega’s.”

Minder reizigers

NS start de dienstregeling weer volledig op nu het ‘oude’ leven weer steeds meer op gang komt. Dat ziet NS ook in het aantal reizigers dat gebruik maakt van het openbaar vervoer. Momenteel maakt op doordeweekse dagen ongeveer 40% van het oude aantal weer gebruik van de trein. In het weekend is dat al meer: 60 procent van de reizigers weet de trein weer te vinden. Tijdens de afgelopen lockdown werd geadviseerd om alleen met het OV te gaan als het noodzakelijk was. Deze maatregel is inmiddels opgeheven en is het OV weer voor alle reizigers. Wel moet nog in het station, op het perron en in de trein een mondkapje worden gedragen.

© ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Otto
2 jaren geleden

Het probleem is dat die 2% die niet rijdt niet evenredig verdeeld is maar er voor zorgt dat op een beperkt aantal verbinding in de spits de helft van de treinen uitvalt.

GJ de Groot
2 jaren geleden

Rotterdam – Gouda Goverwelle – treinserie 7700 – is kennelijk afgeschaft: ik kom de serie niet meer in de dienstregeling tegen.

mars
2 jaren geleden
Antwoord aan  GJ de Groot

Treinserie 7700 is een spitstrein. Spitstreinen en nachttreinen vormen de 2% die nog niet rijdt.

GJ de Groot
2 jaren geleden
Antwoord aan  mars

Dank, maar toch: kennelijk zijn er spitstreinen en spitstreinen: de echte intercity Vlissingen – Roosendaal ‘s-ochtends 2 x en Roosendaal – Vlissingen ‘s-avonds 2 x – rijdt wel.