fbpx
(c) Stefan Verkerk

Open dag bij nieuwe werkplaats Nedtrain Maastricht

25 sep 2017 9:37

Bij de gloednieuwe werkplaats van Nedtrain in Maastricht wordt zaterdag 30 september een open dag georganiseerd. Bij de nieuwe werkplaats worden de 58 nieuwe Sprinters van het type FLIRT onderhouden. De nieuwe hal van Nedtrain wordt vrijdag officieel geopend. 

Nedtrain – het onderhoudsbedrijf van NS – is al jaren actief in Maastricht. Zo zijn jarenlang de Mat ’64 treinen in Maastricht onderhouden. Daar kwam vorig jaar een einde aan, en toen is het startschot gegeven om de 145 jaar oude hal te slopen. Nu staat er een splinternieuwe hal waar de eveneens nieuwe FLIRT treinen onderhouden worden. Maar ook andere treinen, zoals de 1700-locomotieven en de oude dubbeldekstreinen (DDM1/DD-AR) worden hier onderhouden. Alhoewel de officiële opening vrijdag is, is de nieuwe hal al praktisch in gebruik.

Wie benieuwd is naar de nieuwe hal kan zaterdag komen kijken. Tussen Maastricht en het onderhoudsbedrijf rijdt er een pendeltrein, maar je kunt ook met de (ov-)fiets naar de nieuwe werkplaats komen. Monteurs geven tijdens de open dag rondleidingen. Daarnaast zijn er tal van treinen te bezichtigen, waaronder de Kameel, de Hondekop en de nieuwe sprinter van het type FLIRT. Ook zal er vermaak voor kinderen zijn.

De open dag start om 10:00 uur en is om 16:00 uur afgelopen. Het adres van de werkplaats is Nieuweweg 35.

15 gedachten aan “Open dag bij nieuwe werkplaats Nedtrain Maastricht”

 1. Claire schreef:

  Vanaf hoe laat is het waar bevind deze werkplaats zich?
  Mvg

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb het nu in het artikel verwerkt, van 10 tot 16 uur. Nieuweweg 35. Er rijdt een pendeltrein, ik weet niet hoe vaak.

 2. pascal doel schreef:

  hoe laat gaat de pendeltrein reiden en wat kost de entree

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik ga er vanuit dat de entree gratis is. Hoe laat de pendeltreinen rijden is niet bekend gemaakt.

 3. Anoniem schreef:

  Zijn er ook plannen om op een andere dag een open dag te houden.

 4. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

  Nee, dat zal wel 1 of meerdere jaren wachten zijn.

 5. R. v.d. Voort schreef:

  Zijn er ook gelegenheden aanwezig om eten en drinken te kopen en hoe zit het met toiletten?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik neem aan dat er toiletten zijn. En eten en drinken kun je in elk geval op het station kopen. Ik ga er vanuit niet bij de werkplaats.

   1. peter schreef:

    Er zal genoeg te eten aanwezig zijn.
    Zelfs bij de werkplaats, wat ik begrepen heb is dat van pizza koffie fris frieten met snacks tot suikerspinnen toe.

 6. Roy Hoffman schreef:

  Vertrek vanaf Maastricht Centraal?

  1. R. v.d. Voort schreef:

   Ja

 7. Anytyme Sunplein schreef:

  Beste mensen,

  Maak jullie niet druk om eten, wij zijn op de werkplaats aanwezig met onze frietwagen, italian foodtruck, lekkers voor de kinderen en fris. Het kan zo gek niet op: van friet en snacks, tot shoarma en pizzapunten én uiteraard zakjes snoep, popcorn en suikerspin voor de kleintjes.

  Tot morgen op deze geweldige dag!
  Mvg Cafetaria Anytyme ‘t Sun-plein
  http://Www.anytyme-sunplein.nl

 8. Irene Tummers schreef:

  Vandaag de werkplaats bezocht, vond het indrukwekkend !

 9. Puck schreef:

  Ik was erbij en het was heel gezellig. Er werd een mooi kijkje gegeven in de werkplaats en er stonden een aantal oude en nieuwe treinen opgesteld die men van voor tot achter mocht bekijken, aanraken, beknuffelen en behandelen hoe ze anders nooit door “gewoon volk” behandeld mogen worden. Heerlijk gezeten op de bok van de vernieuwde VIRM, die ik al snel had omgedoopt tot de Intercity naar Utrecht Maliebaan. Wel even netjes omroepen natuurlijk. Paradepaartje van de dag was de Kameel (wist je dat die handbediende ruitenwissers heeft?). Het had eigenlijk de Mat’54 moeten worden, maar die is door een verstoring bij Utrecht niet naar Maastricht kunnen komen. Erg jammer. Maar ik ben wel naar huis kunnen gaan met een noodrem en een mooi “vrouwen”-WC bordje, gekocht bij het kraampje waar ze oude treinonderdelen (met name van de Mat’64) te koop aanboden. Aan koffie geen gebrek, maar plassen heb ik maar op het herentoilet gedaan, want een breed aanbod van damestoiletten was er niet bij.

 10. tanja winterberg schreef:

  hoi mensen deze trein heb ik dit is aller leukste trein van Nederland ik zou graag in deze trein willen zitten maar dan met muziek boxen in de cabine waar cd in kunnen Etw usb graag bedankt
  tot gauw tanja winterberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *