fbpx
Foto: Rob de Veld

Opnieuw problemen bij spoor Moerdijkbrug

Opnieuw moeten treinreizigers die via de Moerdijkbrug willen reizen rekening houden met vertraging. De problemen ontstonden woensdag in de avondspits. De verwachting is dat ook donderdag de problemen nog niet opgelost zullen zijn. 

De Sprinters vallen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe uit. Tussen Dordrecht en Dordrecht Zuid rijden vervangende bussen. Reizigers naar Lage Zwaluwe kunnen gebruik maken van de intercity´s Den Haag – Venlo, die extra stoppen te Lage Zwaluwe.

Volgens Voor Beter OV zijn er opnieuw technische problemen. De maximumsnelheid op de Moerdijkbrug was uit voorzorg al verlaagd naar 80 kilometer per uur, maar is nu verlaagd naar slechts 40 kilometer per uur, zo weet de reizigersclub. 

Eerder deze maand lag het treinverkeer twee dagen grotendeels plat door een spoorstaafbreuk. De problemen ontstaan doordat de sporen sneller slijten dan verwacht. Er zijn nu extra controles en de spoorlassen worden preventief vervangen, maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat er weer aanzienlijke reizigershinder is.

In april lag het treinverkeer ook al drie dagen stil, vanwege een spoedreparatie. Daarna waren er diverse keren nieuwe problemen, onder andere met de spoorstaven.

Foto: Rob de Veld