fbpx
Foto: Stefan Verkerk

OR ProRail: Media meestal weinig genuanceerd

13 apr 2016 22:48

De ondernemingsraad (OR) van ProRail vindt dat de media te weinig nuance aanbrengen bij nieuws over de spoorbeheerder. Medewerkers van ProRail voelen zich daardoor geraakt. Dat zegt vice-voorzitter Frank Barel van de OR.

"Wij blijven ondanks alle publieke kritiek onze uiterste best doen om het treinverkeer ruim baan te geven en zorgvuldig met belastinggeld om te gaan. We zijn op vele fronten bezig om verbeteringen door te voeren en we erkennen tegelijk dat we er nog niet zijn", legt Barel uit.

De ondernemingsraad heeft naar aanleiding van de uitgelekte kabinetsplannen omtrent de positionering van ProRail een brief gestuurd naar staatsecretaris Dijksma. De OR stelt de vraag of de reiziger door een andere structuur beter bediend gaat worden. 

Als voorbeeld van het gebrek aan nuance noemt de OR bijvoorbeeld het Fyra-dossier. De spoorbeheerder wordt soms in verband gebracht met de falende hogesnelheidslijn, terwijl ProRail daar niets mee te maken heeft.

Ook de ophef over de budgetproblemen van ProRail plaatst de OR in een ander perspectief. Zo is er eind vorig jaar een rapport verschenen. Daarin wordt geconcludeerd dat budgetspanning vaker voorkomt op de rijksbegroting. Van budgettekorten is volgens de Inspectie der Rijksfinanciën (IRF) geen sprake. Die nuance heeft nauwelijks het nieuws gehaald. Het negatieve beeld dat in media wordt geschetst, stoort de OR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *