fbpx

“Oude record Kilometer Kampioen gaat sneuvelen”

22 mei 2017 16:03

Op 24 juni organiseert Treinreiziger.nl voor de tweede keer de Kilometer Kampioen wedstrijd. In 2015 wist Bob Landman maar liefst 1593 kilometer in 24 uur met de trein af te leggen. Dat record gaat zaterdag 24 juni sneuvelen, verwacht Bob.

“Alhoewel ik nog niet aan het plannen ben geslagen vermoed ik al wel dat mijn oude record deze keer zal sneuvelen,” voorspelt Bob. “Doordat met de nieuwe regels een traject twee maal afgelegd mag worden, zal er meer gebruik gemaakt kunnen worden van intercity’s. Al moeten we natuurlijk nog maar afwachten of er deze keer weer zo weinig verstoringen zijn als bij de vorige editie.”

Nieuwe regels
Menno de Vries kwam in 2015 net een kilometer te kort om Bob te kunnen verslaan. Zaterdag 24 juni doet hij net als Bob opnieuw mee. “Ik ga mijn best doen om revanche te halen. Ik heb al nagedacht over een goede route,” zegt Menno. Ook hij denkt dat het oude record door de nieuwe regels zal sneuvelen. Bob Landman is enthousiast over de nieuwe regels. “Het maakt het weer een hele andere wedstrijd, waar een nieuw soort planning voor nodig is.” Dit jaar organiseert Treinreiziger.nl ook voor het eerst de Stations Kampioen, een wedstrijd om zoveel mogelijk stations aan te doen in 12 uur. Bob had eigenlijk ook aan die wedstrijd willen meedoen, maar omdat beide wedstrijden op 24 juni zijn, kiest hij ervoor om zijn titel te verdedigen.

Spanning
Het spannendst vond Bob de vorige keer de start. “Daar stond ik op het perron enigszins schichtig om mij heen te kijken en was erg benieuwd of er ook concurrenten aanwezig waren in afwachting van dezelfde trein, met misschien wel eenzelfde routeplanning als de mijne. Maar nee, tot mijn geruststelling zag ik niemand die daarvoor in aanmerking kwam. Tijdens de verdere reis ben ik natuurlijk wel heel wat deelnemers tegengekomen.” Bob koos als winnaar om na de Kilometer Kampioen op InterRail te gaan. “Samen met mijn vriendin en driejarige dochtertje hebben we een heerlijke treinvakantie gehad. In een week zijn we via Zwitserland naar midden Italië gereisd en via Venetië en Parijs weer terug.”

Al bijna 50 deelnemers
Voor de editie van 2017 hebben inmiddels bijna 50 deelnemers opgegeven. Sommige deelnemers deden in 2015 ook al mee, zoals Bob en Menno, anderen doen dit jaar voor het eerst mee. Zo hebben we ook van enkele NS’ers deze keer vernomen dat ze aan de wedstrijd mee willen doen. De verwachting is dan ook dat het aantal deelnemers de komende weken verder groeit. Daarnaast zijn er ook een aantal aanmeldingen voor de Stations Kampioen. Ook Silke Cornelissen uit België overweegt mee te doen met de Stations Kampioen. “Aangezien ik de lange niet ga halen in verband met werk.”

  • Wil je ook mee doen met de Kilometer Kampioen (24 uur)? Meld je aan.
  • Of doe mee met de Stations Kampioen (12 uur). Meld je aan.

Enthousiasme overgeslagen
Ook Paul Kuiper (75) – de oudste deelnemer van vorige editie – doet zaterdag 24 juni weer mee aan de wedstrijd. Zijn enthousiasme is inmiddels overgeslagen naar de rest van zijn familie. Want ook zoon en kleinzoon gaan deze editie meedoen. Ook bij Hans Bruinsma is het enthousiasme overgeslagen naar zijn omgeving. “Ik ben gek op treinreizen, en vond het de vorige keer geweldig,” blikt Hans terug. Al wist Hans dat hij niet zou winnen, omdat hij pas ‘s ochtends vroeg begon en de nacht oversloeg. Deze keer doet Hans niet alleen mee. “Ik werk als docent verpleegkundige. Twee collega’s doen deze keer ook me. We gaan dus nu met z’n drieën meedoen.”

Winnaar
Ook NS is enthousiast over de Kilometer Kampioen, en stelt voor de winnaar een toepasselijke prijs ter beschikking. De winnaar mag een jaar lang gratis treinen in het weekend, of met twee personen naar Parijs, of net als Bob op InterRail. Inschrijven voor de Kilometer Kampioen kan tot 19 juni (mits er voldoende t-shirts ter beschikking zijn). Voor 19 euro doe je al mee, inclusief 1e klas dagkaart en een uniek t-shirt. Wie wil meedoen met de Stations Kampioen – zoveel mogelijk stations aandoen in 12 uur – kan zich eveneens tot uiterlijk 19 juni aanmelden. (Bij voorkeur eerder!)

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ferdinand
7 jaren geleden

Wanneer krijg je het T-shirt en ticket opgestuurd?

Thimo
7 jaren geleden
Antwoord aan  Ferdinand

Dat krijg 19 juni

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Ferdinand

Die krijg je inderdaad in de week van de Kilometer Kampioen. Dus pas kort voor vertrek.

Thimo
7 jaren geleden

In de mail wordt gezegd dat er tussen den bosch en boxtel werkzaamheden is er is daar geen werkzaamheden staat op ns voor 24 juni

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Thimo

NS communiceert werkzaamheden in elk geval vanaf 10 dagen voor vertrek. Via zowel NS als ProRail hebben we begrepen dat er werkzaamheden die dag gepland staan tussen Den Bosch en Boxtel.

Huib Zegers
6 jaren geleden

De werkzaamheden zijn nog niet opgenomen in de NS reisplanner. maar wel op 9292OV