fbpx

OV concessie Limburg: Provincie wijst bezwaren Veolia af

06 okt 2015 17:20

Er komt geen nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer in Limburg. Dat besluit is door de provincie Limburg genomen. Daarmee worden de bezwaren van huidig vervoerder Veolia tegen gunning van de nieuwe vervoersconcessie van treinen en bussen aan Arriva verworpen.

In februari gunde Limburg het ov vanaf december 2016 tot en met 2031 aan NS-dochter Abellio. In juni trok Limburg die gunning weer in toen bleek dat NS en Abellio gesjoemeld hadden. De nummer twee van de aanbesteding, Arriva, werd daarop als nieuwe vervoerder aangewezen. Maar daartegen maakte Veolia, dat een nieuwe aanbesteding wilde, bezwaar. Veolia had overigens ook al bezwaar gemaakt toen NS als winnaar werd aangewezen. Veolia heeft zichzelf volgens de provincie tijdens de aanbesteding buitenspel gezet door 4 miljoen euro extra per jaar te vragen bovenop het maximale jaarbudget van 55,5 miljoen. Veolia vindt dat het geen goede offerte heeft kunnen inleveren door het machtsmisbruik van NS. De provincie wijst erop dat ook Arriva in dezelfde positie zat en die bleef wel binnen het budget.

Ook de provincie Gelderland heeft het bezwaar van Veolia afgewezen. Gelderland is deels verantwoordelijk voor het vervoer van de Maaslijn. Of daarmee de juridische procedure definitief ten einde komt is nog niet duidelijk. Veolia wil eerst de afwijzing bestuderen en kon daarom dinsdag nog niet reageren.

Ook al in de aanbestedingsprocedure verzette Veolia zich ook al tegen het machtsmisbruik van NS.

(c) ANP / Treinreiziger.nl