fbpx
(c) Stefan Verkerk

OV maandag iets rustiger na nieuw thuiswerkadvies

17 nov 2021 13:18

Het is iets rustiger geweest in de treinen, bussen, metro’s, trams op maandag, de eerste werkdag nadat de coronaregels en ook het thuiswerkadvies waren aangescherpt. Nederlanders checkten ruim 4 procent minder in bij het openbaar vervoer vergeleken met een week eerder. Dat meldt het ov-chipkaartbedijf Translink op basis van cijfers.

Rustiger

Maandag maakten mensen 2,9 miljoen keer gebruik van het openbaar vervoer. Dat is het rustigst sinds eind augustus, als de maandagen tijdens de herfstvakantie buiten beschouwing worden gelaten. Vorige week maandag werd nog bijna 3,1 miljoen keer ingecheckt.

Tijdens de persconferentie vrijdag scherpte Mark Rutte het thuiswerkadvies aan naar “werk thuis, tenzij het écht niet anders kan.” Begin november vroeg de demissionair premier al om minimaal de helft van de werktijd thuis te werken.

Ook vorige week al daling

De week daarop was het op werkdagen ook ongeveer 4 procent rustiger in de treinen. Ook de reistijd in de auto nam af, met meer dan 5 procent. Dat meldt DAT.Mobility op basis van gegevens uit het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP). Hiervoor zijn de verplaatsingen van een panel van 10.000 mensen gemeten met een app.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Eekhout
2 jaren geleden

Men had de maatregelen in o.a. het OV niet te vroeg moeten versoepelen en laten handhaven zoals we die ook in Duitsland nog steeds kennen en ik in Aken zelfs op straat mensen met mondkapjes op zie lopen, maar ja Nederland is nu eenmaal niet Duitsland en nu maar hopen dat we alsnog de goede kant op gaan met de herintroductie van de geschrapte maatregelen. Een Goede Gezondheid is toch het belangrijkste in het leven waar je ook woonachtig bent op deze wereld !