fbpx

Overleden mannen waren mogelijk aan het stunten op spoor

03 mrt 2014 9:33

De twee mannen die zondagavond op station Rotterdam Zuid door een trein werden aangereden, waren mogelijk op de rails aan het stunten. De trein van Dordrecht naar Rotterdam CS kon niet meer op tijd remmen en beide mannen waren op slag dood, meldde de politie maandag.

Eén van de twee mannen was volgens ooggetuigen met opzet tussen de rails gaan liggen, terwijl de trein in volle vaart naderde. "We houden alle opties open maar op dit moment lijkt een ongeval of een misdrijf het minst waarschijnlijk´´, aldus een politiewoordvoerster.

De politie spreekt met getuigen en bekijkt camerabeelden. Naast een noodlottige stunt wordt ook zelfdoding niet uitgesloten. De identiteit van de twee mannen is bij de politie bekend, maar die wordt nog niet vrijgegeven omdat de familie vooralsnog niet bereikbaar is. Slachtofferhulp Nederland is gevraagd om eventueel de familieleden van de twee mannen bij te staan.

Door het ongeval lag het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht zondag urenlang plat. Iets na half tien werd het spoor vrijgegeven en kwam de treinenloop weer op gang. In de trein die betrokken was bij het ongeval zaten zo´n 300 reizigers. De gestrande reizigers zijn met bussen teruggebracht naar Rotterdam Centraal.

(c) ANP. Foto´s: (c) Ginopress