fbpx

Politie beboet lastig uitgaanspubliek in nachttrein

22 mrt 2009 20:29

(Novum) – Bij controles op nachttreinen op het traject Breda-Rotterdam-Den Haag heeft de politie vrijdag- en zaterdagnacht 135 bekeuringen uitgeschreven. De boetes werden uitgeschreven voor zaken als openbare dronkenschap, roken, wildplassen, voeten op de bank houden of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

In de nachttreinen zou regelmatig overlast zijn van jongeren die uitgaan in Rotterdam. Het is sinds januari de derde keer dat de politie en de NS controles op het nachtnet uitvoeren. Ook vorig jaar werden de treinen regelmatig schoongeveegd.

De meestal dronken reizigers vallen volgens de politie vaak andere reizigers en treinpersoneel lastig. Aan de controle werkten 25 agenten van de spoorwegpolitie mee. Zij hadden geen uniform aan, om zo een goed beeld van de situatie in de trein te krijgen. Een hondengeleider met politiehond ondersteunde hen. De politie waarschuwt dat het niet de laatste keer is dat op de treinen wordt gecontroleerd. Bij de actie betrapte de NS volgens de politie tientallen zwartrijders. Van alle gecontroleerde personen bleken er twee nog een gevangenisstraf te moeten uitzitten. Zij zijn direct meegenomen. Acht reizigers werden aangehouden. Tegen twee van hen werd pepperspray gebruikt.

Dat gebeurde bij een 27-jarige Hagenaar die weigerde op bevel van de spoorwegpolitie de trein te verlaten. Toen de agenten hem wilden aanhouden, zou hij zich hevig hebben verzet. Hij werd met pepperspray onder controle gebracht, waarop een 29-jarige man uit Groningen de agenten wegduwde. De agenten besloten hem ook aan te houden, maar net als de Hagenaar verzette hij zich hevig, totdat de spray ook tegen hem werd gebruikt.

Foto: Treinreiziger.nl / Mart Hopman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *