fbpx
Foto: (c) SBB

Politieke partijen: Fiets in stoptrein gratis buiten de spits

18 jun 2013 14:29

Het meenemen van de fiets in stoptreinen moet buiten de spits en in het weekend gratis worden. Dat is één van de voorstellen die SP, PvdA en CDA doen om Nederland nog fiets- en wandelvriendelijker te maken. Nu kost een dagkaart voor de fiets bij NS 6 euro.

De drie partijen presenteren op donderdag 28 juni in Baarn hun voorstellen om het netwerk aan Nederlandse fiets- en wandelpaden beter te benutten. Zo willen ze dat er een einde komt aan de versnippering van routes waardoor fietsers en wandelaars nu vaak nog met een woud aan verschillende bordjes te maken hebben. Ook willen ze fiets- en wandelorganisaties nauwer betrekken bij besluiten over de infrastructuur.

De Kamerleden denken ook dat de OV-fiets een stuk populairder zal worden als de mogelijkheden om de fiets op een ander station in te leveren worden verruimd. De opstellers van de notitie ´Een stap vooruit´ hopen op veel reacties van fietsers, hardlopers, wandelaars en organisaties op hun voorstellen, die ze afhankelijk van de reacties nog gaan aanpassen.

De Nederlandse Spoorwegen zeggen "in zijn algemeenheid altijd met plezier te kijken naar initiatieven die trein- en fietsgebruik combineren´´. Volgens een woordvoerder zal NS het definitieve voorstel bekijken als het is gepresenteerd.

Foto: Fiets mee in de Zwitserse trein