fbpx

ProRail biedt bewoners Arnhem hotel aan vanwege heiwerkzaamheden

29 jul 2010 15:24

Sinds zondag werkt ProRail aan het spoor bij Arnhem. Vanwege de aanleg van een ongelijkvloerse kruising is ProRail vanaf dinsdag aan het heien. Wegens omstandigheden heeft ProRail moeten besluiten om komende twee nachten ook ´s nachts te heien. Om de overlast voor omwonenden te beperken heeft ProRail hen een overnachting in een hotel aangeboden.

Aanleiding voor het besluit om ook ´s nachts te heien heeft te maken met extra onverwachte grondsaneringswerkzaamheden en een defect aan het trilblok van één van de heistellingen. In overleg met de Gemeente Arnhem heeft ProRail besloten om de heiwerkzaamheden ’s nachts door te zetten in de nachten van donderdag 29 op vrijdag 30 juli en van vrijdag 30 op zaterdag 31 juli. Dit om de doorgang van het treinverkeer op maandag 23 augustus veilig te stellen. Omwonenden kunnen deze nachten – indien gewenst – doorbrengen in een hotel.

ProRail betreurt dat de werkzaamheden ook ´s nachts voortgezet moeten worden. De spoorbeheerder zag echter geen andere mogelijkheid om de achterstand op de planning in te lopen.