fbpx

ProRail: eind 2015 nul procent verwijtbare storingen

10 dec 2011 22:39

Marion Gout-Van Sinderen, sinds mei 2011 president-directeur bij ProRail is zeer ambitieus. Dat blijkt zaterdag uit een interview met de Telegraaf. In de krant belooft de topvrouw dat treinreizigers vanaf eind 2015 niet meer bang hoeven zijn voor storingen die aan ProRail verwijtbaar zijn. 

"Vroeger gingen we er van uit dat er altijd wel storingen zouden zijn, maar het is beter uit te gaan van nul. Nu weet iedereen binnen ProRail dat we geen verwijtbare storingen accepteren" zegt Gout. Verstoringen door zelfdoding, koperdiefstal of ongeval met wegverkeer zijn echter niet uit te bannen. Praktisch betekent de doelstelling dat Prorail preventiever onderhoud gaat verrichten, maar ook dat het spoorsysteem vereenvoudigd wordt. Bijvoorbeeld door wissels te schrappen. 

Arnhem – Winterswijk
Volgens Gout is Prorail op de goede weg. "De algehele prestatie van 2011 is heel goed. Gemiddeld loopt de punctualiteit steeds op", zegt ze. "Maar het is niet goed genoeg." Dat blijkt bijvoorbeeld tussen Arnhem en Winterswijk, waar het spoor al enkele jaren wordt geteisterd door allerlei storingen. "We hebben daar vele maatregelen genomen. Maar blijkbaar niet genoeg. Dit kan zo niet langer. Ik heb een gerenommeerd bureau de opdracht gegeven om op korte termijn met een inventarisatie van de problemen te komen" aldus Gout in de Telegraaf.

Inktpot
Ook belooft Gout te bezuinigen, er werken nu teveel mensen bij Prorail. Op welke afdelingen er banen gaan verdwijnen is niet duidelijk. "Door een vergelijking te maken met andere spoorbeheerders kwamen wij er achter  dat er te veel mensen werkten. Mooi toch. Het wordt buitengewoon goed opgepakt. Er heerst een positieve energie binnen ProRail." Ze belooft dat ProRail in 2015 niet meer in het huidige kantoor de Inktpot gevestigd is. Gout: "Dit gebouw is te groot en heeft niet de juiste uitstraling."

Bovenste foto: De Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *