fbpx

ProRail: herstel bovenleidingen duurt langer

Het herstel van de bovenleidingen van het spoor die door het noodweer zijn beschadigd duurt langer dan gedacht. Spoorbeheerder ProRail sprak eerder de verwachting uit dat het aan het eind van de ochtend zou zijn hersteld, maar twee knelpunten in het midden van het land vergen meer tijd voor het herstel, zegt een woordvoerder van ProRail.

Met name tussen Utrecht en Arnhem en tussen Amersfoort en Apeldoorn liepen de bovenleidingen forse schade op. In beide gevallen zorgen takken in de leidingen en blikseminslagen voor schade.

Amersfoort
Tussen Amersfoort en Apeldoorn haalde een omgevallen boom de bovenleiding zelfs helemaal naar de grond. Daardoor kunnen op dat traject de hele dag geen treinen rijden. De treinen Amersfoort – Ede-Wageningen van Connexxion maken deels gebruik van datzelfde spoor en kunnen daardoor eveneens niet rijden.

Utrecht – Arnhem
Bij de route van Utrecht naar Arnhem is er maar een spoor beschikbaar. NS meldt op haar website dat het treinverkeer tussen Utrecht en Arhem omstreeks 19:00 uur weer normaal zal zijn. Verder zijn er op andere plekken nog wat kleinere naweeën van de storm. Zo reden er lange tijd geen treinen tussen Abcoude en Woerden. Rond Arnhem, Utrech Centraalt, Zwolle, Amersfoort en Amsterdam Centraal waarschuwt ProRail voor vertraagde treinen. Daarnaast kunnen er treinen uitvallen tussen Amsterdam en Amersfoort en tussen Utrecht en Schiphol.

Noodweer
Door het noodweer zaterdagavond -nacht strandden er ongeveer duizend mensen op Utrecht Centraal. Zij zijn door de NS zo snel mogelijk alsnog met de trein of met bussen vervoerd.