fbpx
Foto: Stefan Verkerk

ProRail-personeel krijgt gemiddeld 9% meer loon

23 nov 2022 16:45

De vakbondenzijn met ProRail tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor een nieuwe cao. Gemiddeld gaan de medewerkers van ProRail er komende tijd 9 procent op vooruit.

Tot 13 procent meer loon

Spoorvakbond FNV Spoor reageert opgetogen. Roos Rahimi: “Dat was zeker nodig, gezien de huidige, dure tijden. We gaan dit resultaat voorleggen aan de leden, die hebben er het laatste woord over.”

Omdat vakbonden en ProRail al bezig zijn met een traject om de werkdruk en werkbeleving te verbeteren, is er volgens de FNV voor deze cao alleen gesproken over salaris en vergoedingen. Uiteindelijk is een loonsverhoging van 6 procent afgesproken, met een minimum voor iedereen van 375 euro. FNV: “Dat betekent dat de lagere schalen er procentueel tot bijna 13 procent op vooruit gaan.”

Inflatievergoeding

Naast het salaris is ook een eenmalige inflatievergoeding afgesproken van 1350 euro. Ook daar profiteren de lagere schalen het meest van. Daarnaast krijgen medewerkers een hogere kilometervergoeding en gaan de pensioenpremies omhoog.

De nieuwe cao moet ingaan op 1 januari 2023 en loopt tot 1 juli 2024. Onder de cao ProRail vallen ongeveer 5000 mensen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
1 jaar geleden

En nu maar hopen dat er geen personeelstekort is na deze megaverhoging. Personeel aantrekken moet nu geen probleem meer zijn zou je denken.

treingraag
1 jaar geleden
Antwoord aan  Peter

Zeker gezien de sortering aan de vele funkties.

Realisme graag
1 jaar geleden

En zo wordt de trein gestaag onbetaalbaar voor de reiziger.

.
1 jaar geleden
Antwoord aan  Realisme graag

dat was het al. Rot CS – Ein CS 19.90 en dan moet het volgend jaar nog duurder worden. De tarieven gaan niet meer met centen omhoog maar met hele euros. Ik kan me niet inbeelden dat er reizigers zijn die zonder tegenzin dit gaan aftikken.