fbpx

Pubers gaan iPhone aplicatie maken voor Connexxion

14 sep 2009 15:17

Connexxion heeft een overeenkomst getekend met Equatior. Dit jonge bedrijf gaat een gratis iPhone applicatie ontwikkelen, waardoor reizigers onder meer de actuele dienstregeling van Connexxion kunnen bekijken en via Google Maps bushaltes kunnen opzoeken. Bijzonder is dat Equatior door drie whizzkids wordt geleid. “We zijn zeer trots, dat we met zo’n groot bedrijf als Connexxion gaan samenwerken”, aldus het jonge managementteam.

Met de gratis applicatie voor de iPhone is het daarnaast mogelijk reizen te plannen, waarbij rekening wordt gehouden met vertragingen en/of omleidingen. Een uitermate handige tool voor reizende iPhone-bezitters. “Met circa een miljoen reizigers per dag, hebben we via Connexxion direct een enorm grote doelgroep voor de applicatie”, stelt Daan Hegman, die samen met Thomas Tiel Groenestege en Jens de Jong het jonge en innovatieve bedrijf Equatior leidt.

Pubers
Op 4 september is het officiële contract op het hoofdkantoor van Connexxion in Hilversum ondertekend. Daan: “Ik moest toen even denken aan de woorden van Janine van Verseveld (stafmedewerker IT) in een van de eerste ontmoetingen. Ze zei: ‘Negen van de tien bedrijven komen hier niet binnen en jullie als pubers staan hier gewoon’. Het moment dat ik me realiseerde dat we eigenlijk al wel ver zijn gekomen.”

Voor de verre toekomst hebben de jonge programmeurs nog geen grote vervolgplannen. “Maar na het ontwikkelen van de applicatie voor Connexxion, willen we wel meer applicaties gaan maken voor Apple-hardware zoals de iPhone en de Macintosh”, aldus Thomas. “We zijn vanuit het niets bij een groot bedrijf als Connexxion binnengekomen. Voor ons een hele grote stap. Wellicht dat we in de toekomst meer van dergelijke stappen kunnen maken.”

Win-win
Connexxion is verheugd op de samenwerking met de drie ondernemers. “Uiteraard omdat de applicatie ervoor zorgt dat we onze reizigers een extra service kunnen bieden”, zegt Michiel Bijleveld, informatiemanager bij Connexxion. “Tevens vinden we het als bedrijf belangrijk om jonge ondernemers de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Er is dus sprake van een win-win situatie.”

Foto: de drie jonge ondernemers tekenen het contract met Connexxion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *