fbpx

Public Express stopt buslijn Groningen – Bremen

Public Express stopt na 11 jaar de verbinding Groningen – Oldenburg en verder naar Bremen. Op 2 augustus zullen de laatste bussen rijden. De buslijn bezwijkt door de enorme concurrentie. Wie na 2 augustus naar Bremen wil, is aangewezen op Meinfernbus of op de trein.

Public Express kwam eerder in de financiële problemen, waarna het werd overgenomen door Gerdes Reisen. Om de kosten te drukken werd toen al het aantal busritten fors verminderd. Volgens het bedrijf is de invoering van het goedkope treinkaartje Niedersachsen Ticket Plus Groningen de doodsteek voor de lijndienst. Met dat ticket kan vanaf Groningen met de regionale trein gereisd worden naar Leer, Bremen, Hamburg en Hannover. Voor de 1e persoon kost het ticket 28 euro, voor iedere extra persoon (max. 5) komt er 5 euro bij.

Arriva, dat door de provincie wordt betaald voor de treindienst naar Leer, is een dochterbedrijf van Deutsche Bahn. "Met het Niedersachsen Ticket kunnen kleine groepen voor minder dan 10 euro per persoon op en neer naar Groningen. Daar kunnen wij op den duur niet mee concurreren´´, laat Public Express weten tegenover het Dagblad van het Noorden. De afgelopen jaren is de trein bovendien steeds frequenter gaan rijden, nu rijdt de trein Groningen – Leer zelfs ieder uur.

Behalve tegen de trein moest Public Express ook de sterke concurrentie aangaan met de internationale snelbussen. Zo opende Flixbus en Meinfernbus verbindingen via Groningen, deze twee bedrijven zijn inmiddels samengegaan. Ook Eurolines en Becker Reisen rijden via Groningen. Binnenkort start ook het Duitse Postbus met een verbinding die Groningen aandoet, een buslijn Eemshaven – München.

Foto: Wikipedia / RMRPX